Proces maatname tot aflevering van Orthopedische maatschoenen

Stap 1: Eerste contact

Stap 2: Maatname en analyse van voeten: Tijdens de maatname wordt de voet grondig bestudeerd. Hierbij wordt er een loopanalyse, een digitale 2D en 3D scan gemaakt van de voeten. 

Stap 3: Uitgebreide bespreking model schoen: Samen met de klant bekijkt Schaeps de mogelijkheden met betrekking tot het model, type bezooling, ledersoort, kleur, etc. De keuze van het model is afhankelijk van de stand en pathologie van de voet. Hierbij tracht men bij Schaeps zoveel mogelijk aan de wensen van de klant tegemoet te komen, maar op een technisch verantwoorde manier. Op deze wijze kan er naar alledaagse en moderne maar toch technisch correct ondersteunende schoenen gewerkt worden. 

Stap 4: Vervaardiging persoonlijke leest: Vervolgens wordt er op basis van deze analyse een houten persoonlijke leest vervaardigd.

Stap 5: Pas plastiek: Op basis van deze leest wordt er een supplement en plastieken schoen gemaakt. De klant wordt opnieuw uitgenodigd voor pas plastiek. Aan de hand van de pas plastiek kunnen we nakijken of de persoonlijke leest een perfecte weerspiegeling is van de voet van de klant. 

  • Indien deze goed aanpast kan de productie van de orthopedische schoen van start gaan. 
  • Indien dit niet zo is, zal de leest bijgewerkt moeten worden en wordt de klant opnieuw uitgenodigd voor een herpas.

Stap 6: Vervaardiging van definitieve orthopedische schoen. 

Stap 7: Aflevering: Zodra de schoen vervaardigd is, wordt de klant opnieuw uitgenodigd voor het passen van de schoen.