Over Schaeps: onze geschiedenis

Terug naar de oorsprong

Bij Schaeps kunnen we trots zijn op onze lange ervaring. De basis werd gelegd in 1934 door Walter Schaeps en zijn echtgenote Hendrika Kiekens, te Antwerpen. Al snel werd met maatwerk een naam gemaakt voor zowel Orthopedie als Bandagisterie. Door de snelle evolutie in deze zeer specifieke sector, ontplooiden de activiteiten zich steeds verder. 

In 1971 werd de leiding overgenomen door Erik Schaeps. Het maatwerk werd verfijnd en verbeterd op vlak van techniek. De opkomst van prefab en volledig afgewerkte artikelen vulden ons gamma nog verder aan.

Vanaf 1982 stonden Erik Schaeps en zijn echtgenote Bernadette Maes samen in voor de leiding van Schaeps Orthopedie. Extra ondersteuning en een sterke visie waren de aanzet voor een groei die zich nu nog steeds verder zet.

Wat oorspronkelijk startte met enkel en alleen maatwerk voor Bandagisterie en Orthopedisch materiaal in een gesloten huis, groeide stelselmatig uit. Pas veel later rond 1982 werd er een verruiming doorgevoerd naar thuiszorg-producten en mobiliteit.

Ten gevolge hiervan drong een nieuwe locatie zich op: er volgde en verhuis naar Deurne - het winkelpand dat we vandaag nog steeds benutten. Enkele jaren later werd er terug uitgebreid met een grotere ruimte, meer ontvangstmogelijkheid en meer artikelen; dit met het doel onze klanten op een goede en degelijke manier te ontvangen en het ruime - nog steeds groeiende - assortiment aan te kunnen bieden.

Ondertussen mogen we trots zijn op onze goede bekendheid en trachten we dagelijks al onze klanten te verwennen met de beste zorgen.

schaepsvoor1990.png

Uniek concept

Schaeps heeft zich doorheen de jaren toegespitst op verschillende pijlers:

Orthopedie - Bandagisterie - Schoenen - Steunzolen - Compressiekousen - Borstzorg - Mobiliteit

Deze pijlers lijken op het eerste zicht ver uit elkaar te liggen, maar hebben toch heel wat raakpunten met elkaar. De rode draad door al deze pijlers is:
"blijf in beweging, blijf mobiel en voel je goed"

De klant in beweging houden en mobiel houden is voor ons zeer belangrijk. Dit interpreteren we in ruime zin; met alle producten die wij aanbieden kunnen we jong en oud in beweging houden. 

Medische en orthopedische hulpmiddelen geven u vaak beweginsvrijheid en een betere levenskwaliteit. Deze zijn ondergebracht in verschillende afdelingen en kunnen zowel per afdeling als in combinatie met elkaar gebruikt worden. Het team van Schaeps Orthopedie kan u hier elke dag mee bijstaan; advies, aanpassingen, en levering van al deze artikelen is onze dagelijkse activiteit en specialiteit.

Onze specialisten zoeken samen met u naar de meest comfortabele oplossing om uw dagelijkse leven en mobiliteit te behouden, te verbeteren en u een goed gevoel te geven a.d.h.v. al de mogelijkheden die we u kunnen aanbieden.

Dit is wat we bij Schaeps Orthopedie in Antwerpen elke dag voor u doen.

 

iconenschoenen1.png

Kwalitatief hoogstaande dienstverlening

De missie van Schaeps Orthopedie is het verstrekken van een kwalitatief hoogstaande dienstverlening waarbij de klant steeds centraal staat. 

We streven ernaar om de klant zo goed mogelijk te helpen en te verzorgen. Daarbij is een goede relatie met de arts belangrijk; open communicatie is noodzakelijk voor het oplossen van specifieke vragen en problemen. We hechten dan ook groot belang aan deze relatie die wij steeds trachten op te bouwen, te onderhouden en te optimaliseren, en dit op een informatieve basis.

Door een intense samenwerking met onze leveranciers wensen wij onze kennis verder op te bouwen. Hun kennis en ondersteuning zal ons nog sterker maken en helpen in het formuleren van de beste en juiste oplossing voor eenieder.

winkelschaeps.png

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Hulp nodig?