Steunzolen

VOOR WIE?

Onze voeten dragen ons ganse lichaam.  Vaak ontstaan er klachten bij overbelasting, ontsteking, hielspoor e.a.  Klachten kunnen ontstaan aan de voeten, maar ook hogerop: knieën, heupen, rug, …  Een goede op maat gemaakte steunzool volstaat doorgaans om de klachten te verhelpen of toch aanzienlijk te verminderen.

Veel patiënten getuigen van verbeterd stap- en loopcomfort maar ook vaak van een aanzienlijke verbetering van hun nek- en rugklachten.  De voeten dragen ons ganse lichaam, een beetje steun is vaak onontbeerlijk.

Z

Je stapcomfort verbetert aanzienlijk

Z

Je hebt meer evenwicht en stabiliteit.

Z

Je hebt minder tot geen pijn meer.

Z

Je sportprestaties verbeteren.

Z

Je ontlast de voeten.

Z

Je voorkomt problemen hogerop in het lichaam.

ZO GAAN WE TE WERK!

Elke steunzool wordt bij House of Feet perfect op maat van uw voet gemaakt.
Voorafgaand aan de productie is er een analyse van het probleem en een nauwkeurige opmeting, digitaal of via een 3D-afdruk.  Vervolgens wordt de steunzool gemaakt, perfect aangepast aan de specifieke noden die u heeft. 

De keuze van het materiaal van de steunzolen varieert in functie van de aandoening en het gebruik. Voor een sporter werken we eerder met zachte en halfzachte materialen, terwijl we voor iemand die beroepshalve veel rechtstaat of moet stappen eerder de voorkeur geven aan hardere materialen. De keuze gebeurt steeds in overleg met de patiënt en eventueel de arts bij doorverwijzing.

3D ontworpen steunzolen

Op basis van de 3D-scan van de voet wordt de steunzool digitaal ontworpen.
Het digitale ontwerp zorgt voor 100% nauwkeurigheid.  Ook is er het grote voordeel dat eenvoudig een tweede identieke paar (bvb. voor sport) kan worden aangemaakt.  Nadien wordt de steunzool 3D gefreesd.  
Momenteel wordt ook reeds 10% van onze steunzolen 3D geprint in onze ‘podoprinter’; we verwachten dat dit aandeel in de toekomst nog gaat toenemen.

Veelgestelde vragen

Moet ik wennen aan het dragen van steunzolen?

Het is heel normaal dat u aan het dragen van steunzolen zal moeten wennen. Wij adviseren om het dragen van uw zolen geleidelijk op te bouwen.  Zo draagt u ze bv. de eerste dag  1 à 3 uur, de tweede dag 2 à 5 uur, … Indien u na twee weken nog hinder zou ondervinden aarzel dan niet om ons te contacteren

Verdwijnen mijn voetklachten onmiddellijk van zodra ik steunzolen draag?

Voetklachten verdwijnen niet altijd onmiddellijk na het dragen van steunzolen. Maar na 4 tot 6 weken zou er toch een duidelijke verbetering moeten zijn. Indien dit niet het geval is dient u terug met ons contact op te nemen.

Hoe droog ik mijn steunzolen als die nat zijn geworden?

Indien de steunzolen vochtig zijn laat je ze best drogen op kamertemperatuur en zeker niet op een radiator of andere warmtebron.

Kan ik sporten met mijn steunzolen?

Het kan, maar hou er rekening mee dat steunzolen bij sport intensiever worden belast en dus eerder verslijten.  Beter is een apart identiek paar te voorzien om te sporten.  Zo gaan je gewone steunzolen langer mee en geniet je van het extra comfort bij het sporten.  Voor sportieve doeleinden vervaardigen wij immers speciale steunzolen met een flexibele, schokdempende en afwasbare toplaag. Graag adviseren we u hierover.

Is het normaal dat mijn steunzolen sporen van slijtage beginnen te vertonen?

Na verloop van tijd kan de toplaag van de steunzool slijtage vertonen.  Hoe intensiever de steunzolen worden gebruikt (veel stappen, sporten, …), hoe sneller sporen van slijtage kunnen optreden.  Indien dit gebeurt vóór de vernieuwingsdatum kunt u met ons contact opnemen voor een opknapbeurt.

Kan ik mijn steunzolen inbrengen in alle schoenen?

Voorwaarde is dat er ruimte is voor de steunzool.  Veel fabrikanten voorzien hun schoenen van een uitneembaar voetbed, zodat dit geen probleem is.  Let wel, steunzolen geven pas een optimaal resultaat indien ze gedragen worden in schoenen van goede kwaliteit.

Kan ik mijn steunzolen inbrengen in veiligheidsschoenen?

Veiligheidsschoenen worden op hun prestaties getest zoals ze standaard worden geproduceerd, dus met de originele inlegzool.  Wanneer u de originele inlegzool vervangt door een andere steunzool dan kunnen de schoenen afwijken van de geteste norm en vervalt de veiligheidsnormering.

Is er een terugbetaling voorzien door de mutualiteit?

Volwassenen hebben van de mutualiteit tweejaarlijks recht hebt op een paar steunzolen. Voor mensen jonger dan 18 is dat zelfs jaarlijks.

Werkt U in de zorg?

House of Feet PRO

Bent u arts, podoloog, verpleegkundige of verantwoordelijke in een rusthuis of MPI. Neem een kijkje op pro.houseoffeet.be. Deze website, gericht aan professionals uit de zorgsector, is een kanaal om u te informeren en te ondersteunen i.v.m. steunzolen, orthopedische schoenen, diabetesschoenen, etc… We werken graag met u samen om uw patiënten maximale voetzorg te verlenen.