Steunzolen

Op maat gemaakte steunzolen

Bij Schaeps worden de steunzolen individueel en op maat gemaakt. Dit gebeurd in onze eigen werkplaatsen met moderne inzichten en kwalitatief en hoogstaande technische materialen.

Bij Schaeps te Deurne kan u ook terecht voor steunzolen in natuurlijk gelooid leder (plantaardig) of alle andere materialen. Er is een zeer grote variëteit aan materialen en werkwijze om steunzolen op te bouwen.

Het type van de op maat gemaakte steunzolen is afhankelijk van de vorm van de voet, maar ook van het type van schoen waarin u deze steunzolen wenst te dragen. Zo zal een op maat gemaakte steunzool voor een fijne stadsschoen er heel anders uitzien dan een steunzool voor een brede sportschoen, sandaal, wandelschoenen, veiligheidsschoenen, … 

Dit zorgt ervoor dat steunzolen zeer gericht en gepersonaliseerd kunnen worden gemaakt naar uw specifieke voeten en noden. Deze steunzolen kunnen een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven. 

Waarom steunzolen dragen?

Bij vele dagelijkse activiteiten moet U zich verplaatsen. Mobiliteit is dan ook zeer belangrijk. Pijnlijke voeten, knieën en rug kunnen een beperking vormen bij het vervullen van dagdagelijkse taken of bij het beoefenen van sport. In vele gevallen kan uw comfort en mobiliteit sterk vergroot worden door het gebruik van een degelijk aangepaste steunzool op maat van uw voeten

Dankzij het gebruik van zeer verschillende en moderne materialen kunnen uw op maat gemaakte steunzolen op uiterst efficiënte wijze verbeteringen aan uw voeten aanbrengen. Daardoor zal U minder pijn ervaren en van meer comfort en mobiliteit kunnen genieten.

Kindersteunzolen.png

Voor welke aandoeningen zijn er specifieke steunzolen mogelijk?

Hieronder een niet limitatieve opsomming van specifieke aandoeningen waarvoor speciaal aangepaste steunzolen kunnen gemaakt worden. Dit gebeurd steeds in overleg met u en rekening houdend met het voorschrift (als u dat hebt).

Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Steunzolen voor voorvoet problemen: foute druk ontwikkeling onder de metatarsaal kopjes en of de tenen voorkomen.
  • Steunzolen voor hielspoor: wegnemen van de pijnlijke druk t.g.v. kalkafzetting op het hielbeen.
  • Steunzolen voor platvoeten: corrigeren van het voetgewelf.
  • Steunzolen voor holvoeten.
  • Steunzolen voor specifieke sportbeoefening: algemene positionering en drukverdeling.
  • Diabetes en Reuma steunzolen: contact met harde ongelijke ondergrond en wrijving voorkomen (wondvorming).
  • Kindersteunzolen: steviger en meer correctief.
onderkantvoet.png

Pijnlijke voeten/knieën/heupen/rug? Wij geven u graag advies a.d.h.v. een GRATIS digitale voetmeting

Digitale voetanalyse en maatname

Digitale voetanalyse en maatname

Op zoek naar steunzolen? Dat kan bij Schaeps. Lees hier hoe onze maatname en de aflevering in zijn werk gaat.

Lees meer

Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Wat is de prijs van een steunzool? Wat indien u twee paar tegelijk koopt? Is er een tussenkomst van de ziekenkas mogelijk? Wie mag steunzolen voorschrijven? 

Lees meer

Wilt u maat laten nemen?

Hulp nodig?