Steunzolen

Op maat gemaakte steunzolen

Bij Schaeps worden steunzolen individueel en op maat gemaakt. Dit gebeurd in onze eigen werkplaatsen met moderne inzichten en kwalitatief hoogstaande, technische materialen.

Bij Schaeps te Deurne kan u ook terecht voor steunzolen op maat in natuurlijk gelooid leder (plantaardig) of alle andere materialen. Er is een zeer grote variëteit aan materialen en werkwijzen om steunzolen op te bouwen.

Het type van de op maat gemaakte steunzolen is afhankelijk van de vorm van de voet, maar ook van het type van schoen waarin u deze steunzolen wenst te dragen. Zo zal een op maat gemaakte steunzool voor een fijne stadsschoen er heel anders uitzien dan een steunzool voor een brede sportschoen, sandaal, wandelschoen, veiligheidsschoen, … 

Dit zorgt ervoor dat steunzolen zeer gericht en gepersonaliseerd kunnen worden gemaakt naar uw specifieke voeten en noden. Deze steunzolen kunnen een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven. 

Schaeps is een geconventioneerde bandagist en orthopedist, waardoor een terugbetaling van uw ziekenfonds mogelijk is. Lees hierover meer op volgende pagina: Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Waarom steunzolen dragen?

Bij vele dagelijkse activiteiten moet u zich verplaatsen, waardoor mobiliteit dan ook van groot belang is. Pijnlijke voeten en knieën, en een pijnlijke rug kunnen een beperking vormen bij het vervullen van dagdagelijkse taken of bij het beoefenen van sport. In vele gevallen kan uw comfort en mobiliteit sterk vergroot worden door het gebruik van een degelijk aangepaste steunzool op maat van uw voeten.

Dankzij het gebruik van uiteenlopende en moderne materialen kunnen uw op maat gemaakte steunzolen op uiterst efficiënte wijze verbeteringen aan uw voeten aanbrengen. Daardoor zal u minder pijn ervaren en van meer comfort en mobiliteit kunnen genieten.

Maak een afspraak

Kindersteunzolen.png

Voor welke aandoeningen zijn er specifieke steunzolen mogelijk?

Hieronder een korte opsomming van mogelijke steunzolen voor specifieke klachten of aandoeningen:

  • Steunzolen voor voorvoetproblemen: foute drukontwikkeling onder de metatarsaal kopjes en of de tenen voorkomen.
  • Steunzolen voor hielspoor: wegnemen van de pijnlijke druk t.g.v. kalkafzetting op het hielbeen.
  • Steunzolen voor platvoeten: corrigeren van het voetgewelf.
  • Steunzolen voor holvoeten.
  • Steunzolen voor specifieke sportbeoefening: algemene positionering en drukverdeling.
  • Diabetes en Reuma steunzolen: contact met harde ongelijke ondergrond en wrijving voorkomen. Dit vermijdt wondvorming.
  • Kindersteunzolen: steviger en meer correctief.

Het maken van deze steunzolen gebeurt steeds in overleg met u en er wordt te allen tijde rekening gehouden met een eventueel voorschrift van de arts.

Maak een afspraak

onderkantvoet.png

Pijnlijke voeten/knieƫn/heupen/rug? Wij geven u graag advies a.d.h.v. een GRATIS digitale voetmeting

Digitale voetanalyse en maatname

Digitale voetanalyse en maatname

Op zoek naar steunzolen? Dat kan bij Schaeps. Lees hier hoe onze maatname en de aflevering in zijn werk gaat.

Lees meer

Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Wat is de prijs van een steunzool? Wat indien u twee paar tegelijk koopt? Is er een tussenkomst van de ziekenkas mogelijk? Wie mag steunzolen voorschrijven? 

Lees meer

Wilt u maat laten nemen?

Hulp nodig?