Amoena

Sinds 1975 is Amoena de markleider als het gaat over borstprotheses en postoperatieve lingerie. Als pionier van de silicone borstprothese hebben ze ondertussen de tijd gehad om hun ervaring om te zetten in feilloze technologie en fabricageprocessen. Ze leveren hun producten vandaag in 60 landen en kunnen daarom vrouwen van over heel de wereld helpen bij het ondersteunen en opkrikken van hun zelfvertrouwen na de diagnose van borstkanker of een borstuitdaging.

Hun missie is simpel: vrouwen weer zelfvertrouwen geven door hen producten aan te bieden waarmee ze hun normale leven weer kunnen oppakken na een borstoperatie. Ze streven ernaar om een partner te zijn voor, tijdens én na het borstkankertraject van een vrouw, om hen te kunnen bijstaan waar mogelijk. Zo staan ze vrouwen dus bij vanaf de diagnose tot het herstel. Alle professionals die werken met de Amoena producten, en alle Amoena-verdelers zijn opgeleid om vrouwen te begeleiden en een aanspreekpunt te zijn op elk moment van het proces.

Amoena stelt daarom 4 vaste waarden voorop:

  • Vrouwen eerst: Amoena luistert naar vrouwen en geeft ze een stem op hun platform zodat alle vrouwen die gebruik maken van de Amoena producten ook betrokken worden bij hun missie.

  • Passie: alle medewerkers van Amoena verbinden zich ertoe om gedreven naar nieuwe oplossingen en technieken te zoeken die het leven van de vrouw, en het gehele proces makkelijker kunnen maken.

  • Respect: Amoena bouwt sterke relaties op met klanten, medewerkers en partners waar eerlijkheid en respect voorop staan. Iedereen is uniek, en daar wordt tijdens het vervaardigingsproces ook rekening mee gehouden: er moet voor iedereen een gepaste oplossing voorzien worden.

  • Gedrevenheid & ambitie: Amoena zet steeds in op innovatie en onderzoek. Ze leggen de lat voor zichzelf enorm hoog, maar kunnen daardoor wel steeds de kwaliteit van hun producten waarborgen.

 

Hun producten worden vervaardigd in Duitsland, waardoor de transportkosten zo beperkt mogelijk gehouden kunnen worden, en er energiebesparend omgegaan kan worden met het productieproces. Al hun materialen moeten ook steeds voldoen aan heel strikte kwaliteitseisen. Zo worden de amoena bh’s die je kan kopen bij je plaatselijke amoena-verdeler door 50 verschillende mensen bekeken, aangepast, en gemaakt om ervoor te zorgen dat je een product van kwaliteit kan kopen dat lang meegaat. Duurzaamheid is namelijk een van de pijlers waar Amoena op inzet: een goed product moet je langdurig kunnen dragen zonder dat de kwaliteit verloren gaat. De kleur, consistentie en zachtheid van Amoena lingerie wordt jarenlang behouden dankzij hun uitstekende vakmanschap.

Amoena werkt samen met artsen, chirurgen en verpleegkundig personeel om de technieken die ze toepassen bij het vervaardigingsproces steeds up-to-date te houden en te verbeteren waar kan. Ze werken steeds toekomstgericht als het aankomt op hun productaanbod. Op die manier wordt de kwaliteit van hun producten ook gewaarborgd, en bevestigd door deskundigen. Daarnaast werken ze met onderzoeks- en ontwikkelingsteams waarbij er nauw samengewerkt wordt met universiteiten en wetenschappers om nieuwe technologieën uit te testen of te bedenken. Zo passen ze steeds de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen toe op hun borstprothesetechnologie.

 

Bij Schaeps willen we net zoals Amoena een partner zijn tijdens het hele proces van de borstoperatie. Daarom hebben we een uitgebreid aanbod Amoena producten beschikbaar in onze winkel voor vrouwen met borstproblemen. Niet alleen kunnen we kwalitatieve producten van Amoena aanbevelen, we kunnen ook advies geven over de volgende stappen binnen het herstelproces. Onze specialisten zijn opgeleid om klanten van de best mogelijke hulp te voorzien. 

Heeft u nog specifieke vragen omtrent één van onze producten?