Compressiekousen: Vlakbrei compressiekousen

Vlakbrei compressiekousen met zeer specifieke eigenschappen voor zowel de compressie, draag comfort als aantrek mogelijkheden.  

Dit soort breiwerk is door zijn structuur stugger, stijver dan rondgebreide kousen. Dit gegeven kan zeer goed ingezet worden om bij patiënten met zeer zware benen te voorkomen dat de kousen insnoeren en bovendien geven zij een grotere gelijkmatig verdeelde druk met een extra diepte werking.  

Bovendien kan hierdoor de kous ook beter en eenvoudiger aangetrokken worden.  

Verder zijn er goede mogelijkheden om de kousen in het geval van een panty op te delen in segmenten. Dit helpt om de kousen eenvoudiger aan te leggen. Eerst kan de AD kous aangelegd worden. Vervolgens kan het segment C/G daarover aangedaan worden en dit alles afronden met het aantrekken van het broekgedeelte bvb type bermuda.   

Type Vlakbrei compressiekousen

Binnen deze groep wordt er zowel met prefeb kousen als maatwerk kousen gewerkt. Indien de maten van het been/arm niet binnen de standaard maten vallen of indien er specifieke noden zijn voor de opbouw van de compressiekous, dan zal er voor maatwerk gekozen worden. 

PREFAB

  • Venotrain Delight
  • Mediven 550
  • Mediven Mondi

 

MAATWERK 

  • Curaflow
  • Mediven 550
  • Mediven Mondi
  • Mediven Cosy
MEDIHANDKOUS-mediven_550_Arm.jpg

Inelastische compressieverbanden

Inelastische compressieverbanden zijn alternatief voor het conventionele zwachtelen. Hierbij staan efficiëntie en doelmatigheid voor de therapeut en zelfredzaamheid (self care) voor de patiënt centraal.

Dankzij de strapssyteem kan het juiste drukniveau exact worden ingesteld met een geleidelijk drukprofiel.

Medi Circaid

Circaid maakt gebruik van het zogenaamde built in pressure system (BPS) met handig kllittenband, waarmee het ideale drukniveau bij iedere patiënt wordt gerealiseerd. Circaid wordt onder andere succesvol toegepast bij chronische veneuze aandoeningen, veneuze, stagnerende ulcera en lymfoedeem.

Ideaal is dat dankzij het BPS-systeem, patiënten zelf het voorgeschreven drukniveau instellen bij het aantrekken en ze dit niveau indien nodig gedurende de dag kunnen aanpassen.

circaid.jpg

De maatname van dit type compressiekousen is zeer specifiek. Daarom vragen we om steeds op afspraak te komen. Gelieve er rekening mee te houden dat de maatname zo vroeg mogelijk op de dag moet gebeuren.

Wat zijn compressiekousen?

Wat zijn compressiekousen?

Moet u compressiekousen dragen, maar weet u niet goed wat dit is? Graag geven we u meer uitleg. 

Lees meer

Rondbrei compressiekousen

Rondbrei compressiekousen

Wat zijn de verschillende type ronbrei compressiekousen? Wij geven u graag een overzicht.

Lees meer

Is er een tussenkomst voor medische compressiekousen?

Hulp nodig?