Compressiekousen: Vlakbrei compressiekousen

Vlakbrei compressiekousen hebben zeer specifieke eigenschappen voor zowel compressie, draagcomfort, als aantrek mogelijkheden.  

Dit soort breiwerk is door zijn structuur stugger en stijver dan rondgebreide kousen. Dit gegeven kan zeer goed ingezet worden om bij patiënten met zeer zware benen te voorkomen dat de kousen insnoeren. Bovendien geven deze kousen een grotere, gelijkmatig verdeelde druk met een extra diepte werking. De kous kan hierdoor ook beter en eenvoudiger aangetrokken worden.  

Verder zijn er ook mogelijkheden om de kousen (panty) op te delen in segmenten. Dit helpt om de kousen eenvoudiger aan te leggen. Eerst kan de AD kous aangelegd worden; vervolgens kan het segment C/G daarover aangedaan worden, en dit alles afronden met het aantrekken van het broekgedeelte.   

Type Vlakbrei compressiekousen

Binnen deze groep wordt er zowel met prefeb kousen als maatwerk kousen gewerkt. Indien de maten van het been of de arm niet binnen de standaard maten vallen of indien er nood is aan een specifieke opbouw van de compressiekous, dan zal er voor maatwerk gekozen worden. 

PREFAB

  • Venotrain Delight
  • Mediven 550
  • Mediven Mondi

 

MAATWERK 

  • Curaflow
  • Mediven 550
  • Mediven Mondi
  • Mediven Cosy
MEDIHANDKOUS-mediven_550_Arm.jpg

Inelastische compressieverbanden

Inelastische compressieverbanden zijn een alternatief voor het conventionele zwachtelen. Hierbij staan efficiëntie en doelmatigheid voor de therapeut, en zelfredzaamheid (self-care) voor de patiënt centraal.

Dankzij het strapssyteem kan het juiste drukniveau exact worden ingesteld met een geleidelijk drukprofiel.

Medi Circaid

Circaid maakt gebruik van het zogenaamde built in pressure system (BPS) met handige kllittenband waarmee het ideale drukniveau bij iedere patiënt wordt gerealiseerd. Circaid wordt onder andere succesvol toegepast bij chronische veneuze aandoeningen, stagnerende ulcera, en lymfoedeem.

Dankzij het BPS-systeem kunnen patiënten zelf het voorgeschreven drukniveau instellen bij het aantrekken en dit niveau kan indien nodig gedurende de dag nog aangepast worden.

circaid.jpg

De maatname van dit type compressiekousen is zeer specifiek. Daarom vragen we om steeds op afspraak te komen. Gelieve er rekening mee te houden dat de maatname zo vroeg mogelijk op de dag moet gebeuren.

Wat zijn compressiekousen?

Wat zijn compressiekousen?

Moet u compressiekousen dragen, maar weet u niet goed wat dit is? Graag geven we u meer uitleg. 

Lees meer

Rondbrei compressiekousen

Rondbrei compressiekousen

Wat zijn de verschillende type ronbrei compressiekousen? Wij geven u graag een overzicht.

Lees meer

Is er een tussenkomst voor medische compressiekousen?

Hulp nodig?