De sterkte van Comfortschoenen

Het belang van comfortschoenen

Schaeps heeft een zeer ruime collectie comfortschoenen om zo voor elke type voet een ideale pasvorm te kunnen aanbieden. Schaeps geeft na analyse van de voet steeds uitleg en deskundig advies over welk model het meest geschikt is voor uw voet. Bij Schaeps zijn uw voeten in goed handen. Ontdek de unieke loopervaring van de juiste schoen.

Bij het kiezen van de meest geschikte comfortschoen voor uw voeten, moet er met verschillende zaken rekening gehouden worden. Hieronder geven we een overzicht van enkele belangrijke parameters:

  • Uitneembaar voetbed
  • Breedtemaat
  • Verschillende materiaalsoorten: ook voor gevoelige voeten
  • Extra teenruimte

Uitneembaar voetbed

Indien u steunzolen moet dragen is het van groot belang dat uw steunzool op een correcte wijze in de schoen ligt. De steunzool moet voldoende ruimte krijgen in de schoen opdat hij de juiste ondersteuning zou kunnen geven. 

Bij Schaeps worden de collecties zo gekozen dat alle schoenen, sandelen, aanstekers voorzien zijn van een uitneembaar anatomisch voetbed. Dit zorgt ervoor dat 99% van onze schoenen geschikt zijn voor steunzolen. 

Indien u uw steunzolen bij Schaeps laat maken, kunnen deze ook in een specifieke schoen gemaakt worden (indien u dit wenst). Dit is bijvoorbeeld soms wenselijk bij aanstekers of sandalen.

U kan bij ons ook terecht voor op maat gemaakte steunzolen.

inlegzool.png

Breedtemaat

Wijdtemaat: Schaeps werkt met 8 breedtematen van F (zeer smal) tot W (zeer breed). Onze medewerkers zoeken samen met u, welke breedtemaat voor u het meest geschikt is. 

Heeft u soms het gevoel dat u steeds gekneld zit in een gewone schoen? of eerder het gevoel dat de schoen veel te los zit? U heeft nood aan schoenen die verkrijgbaar zijn in verschillende breedtematen! 

De breedtemaat van een schoen wordt bepaald door de breedte van uw voorvoet. Deze is minstens zo belangrijk als de lengtemaat en het is daarom zeer belangrijk hiermee rekening te houden om een optimaal comfort te kunnen bekomen. Enkel bij een perfecte match van de voet en de breedte/lengte van de schoen zal een optimaal draagcomfort van de schoen gegarandeerd kunnen worden. 

breedte.png

Verschillende materiaalsoorten - ook voor gevoelige voeten

De ruime collectie kwaliteit comfortschoenen bestaat uit verschillende hoogstaande materiaalsoorten. De keuze van materiaalsoort kan voor verschillende redenen enorm belangrijk zijn. Hieronder enkele voorbeelden: 

  • Elastisch: Een deel van de collectie bestaat bijvoorbeeld uit schoenen die voorzien zijn van flexibel en zacht materiaal. Dit vermindert de druk op drukplekken zoals bijvoorbeeld bij een Hallux. Op deze manier kan u pijnlijke voeten voorkomen. 
  • Diabetes:  Voor Diabetes patiënten is er een speciaal assortiment schoenen die beantwoorden aan de materiaaleisen die noodzakelijk zijn voor een diabetes patiënt
materiaalleder.png

Extra teenruimte

Door knellende of slecht passende schoenen komen de teen- en voetbotjes vaak te dicht bij elkaar liggen. Schaeps let bij het uitkiezen van de collecties er steeds op dat alle schoenen voldoende teenruimte hebben. Daarnaast is er ook nog een specifieke collectie schoenen met extra teenruimte specifiek voor Diabetes patiënten.

teenruimte.png

Heeft u graag advies? We helpen u graag verder.

Hulp nodig?