De sterkte van Comfortschoenen

Het belang van comfortschoenen

Schaeps heeft een zeer ruime collectie comfortschoenen om zo voor elk type voet een ideale pasvorm te kunnen garanderen. Schaeps geeft na een analyse van de voet steeds uitleg en deskundig advies over welk model het meest geschikt is voor uw voet. Voor een ideale loopervaring is de juiste schoen van uiterst belang. Bij Schaeps zijn uw voeten alvast in goed handen! 

Bij het kiezen van de meest geschikte comfortschoen voor uw voeten, moet er met verschillende zaken rekening gehouden worden. Hieronder geven we een overzicht van enkele belangrijke parameters:

  • Uitneembaar voetbed
  • Breedtemaat
  • Verschillende materiaalsoorten: ook voor gevoelige voeten
  • Extra teenruimte

Uitneembaar voetbed

Indien u steunzolen moet dragen is het van groot belang dat uw steunzool correcte in de schoen ligt. De steunzool moet bijvoorbeeld voldoende ruimte krijgen in de schoen opdat hij de juiste ondersteuning zou kunnen geven. 

Bij Schaeps worden de collecties zo gekozen dat alle schoenen, sandelen, en aanstekers voorzien zijn van een uitneembaar anatomisch voetbed. Dit zorgt ervoor dat 99% van onze schoenen geschikt zijn voor steunzolen. 

Indien u uw steunzolen bij Schaeps laat maken, kan u er ook voor kiezen om de steunzolen in een specifieke schoen te laten maken. Voor sandalen of aanstekers kan dit soms aangewezen zijn. 

Daarnast kan u bij ons ook terecht voor op maat gemaakte steunzolen.

Meer info over "Steunzolen op maat"

inlegzool.png

Breedtematen

Breedtemaat/Wijdtemaat: Schaeps werkt met 8 breedtematen van F (zeer smal) tot W (zeer breed). Onze medewerkers zoeken samen met u welke breedtemaat voor u het meest geschikt is alvorens we op zoek gaan naar de geschikte schoen.

Heeft u soms het gevoel dat u steeds gekneld zit in een gewone schoen? Of misschien heeft u eerder het gevoel dat de schoen veel te los zit? Dan heeft u nood aan schoenen die verkrijgbaar zijn in verschillende breedtematen! Voor iedere unieke voet is er een schoen die perfect past!

De breedtemaat van een schoen wordt bepaald door de breedte van uw voorvoet. Deze is minstens zo belangrijk als de lengtemaat en het is daarom zeer belangrijk hiermee rekening te houden om een zo optimaal mogelijk comfort te kunnen bekomen. Enkel bij een perfecte match van de voet en de breedte/lengte van de schoen zal de perfecte pasvorm van de schoen gegarandeerd kunnen worden. 

Ontdekt de collectie "comfortschoenen" hier

breedte.png

Verschillende materiaalsoorten - ook voor gevoelige voeten

De ruime collectie kwaliteit-comfortschoenen bij Schaeps bestaat uit verschillende hoogstaande materiaalsoorten. De keuze van materiaalsoort kan voor verschillende redenen enorm belangrijk zijn. Hieronder enkele voorbeelden: 

  • Elastisch: Een deel van de collectie bestaat bijvoorbeeld uit schoenen die voorzien zijn van flexibel, elastisch, en zacht materiaal. Dit vermindert de druk op de gekende drukplekken zoals bijvoorbeeld bij een Hallux. Dit kan pijnlijke voeten voorkomen. 
  • Diabetes: Voor Diabetes patiënten is er een speciaal assortiment schoenen die beantwoorden aan de materiaaleisen die noodzakelijk zijn voor een diabetes patiënt

Ontdek schoenen voor "gevoelige voeten"

materiaalleder.png

Extra teenruimte

Door knellende of slecht passende schoenen komen de teen- en voetbotjes vaak te dicht bij elkaar liggen, wat soms voor complicaties kan zorgen. Schaeps let bij het uitkiezen van de collecties er steeds op dat alle schoenen voldoende teenruimte hebben. Daarnaast is er ook nog een specifieke collectie schoenen met extra teenruimte specifiek voor Diabetes patiënten.

Bekijk comfortschoenen

teenruimte.png

Wij geven u graag vrijblijvend advies

Hulp nodig?