Digitale voetanalyse en maatname

Eerste contact: Maatname

De maatname gebeurt aan de hand van een digitale voet- en loopanalyse.

Indien u een voorschrift heeft, vragen we u steeds om dit meteen te tonen. Hierop staat de diagnose van de dokter die belangrijke informatie omvat. 

Tijdens de maatname worden de voeten grondig bestudeerd en wordt er een digitale voetscan genomen. Het resultaat hiervan wordt samen met u doorgenomen zodat u begrijpt waar het probleem zich situeert. Vervolgens geven we u graag advies over de verschillende mogelijkheden binnen ons ruim assortiment steunzolen. 

Digitalevoetmeting.png

Tweede contact: Aanpassen van de steunzolen en aflevering

Tijdens de aflevering worden de steunzolen op maat van de voet en de schoen aangepast. De klant kan de steunzolen ter plaatse uittesten en eventuele aanpassingen kunnen nog uitgevoerd worden. Het tweede contact en dus de aflevering van de steunzolen is daarom steeds op afspraak. Deze afspraak wordt gemaakt tijdens het eerste contact. 

Na-service: Gratis nazicht steunzolen 

Op maat gemaakte steunzolen kunnen bij aanvang vreemd aanvoelen. Wij raden steeds een inloopperiode van twee weken aan. Indien er na deze periode nog iets mis zou zijn, bieden wij de mogelijkheid tot gratis nazicht van de steunzolen. Hiervoor dient u steeds een afspraak maken. De op maat gemaakte steunzolen zullen dan opnieuw nagekeken worden samen met de schoenen waarin u deze draagt en indien nodig zullen er aanpassingen worden gemaakt. Op deze manier streven wij naar een optimaal loopcomfort.

steunzolen2Middel.png

De invloed van het type schoen op het type steunzool

Tijdens de maatname wordt er ook besproken in welk type schoenen de steunzolen gedragen zullen worden en waarvoor de klant de steunzolen voornamelijk zal gebruiken (bvb: dagelijks gebruik, sport, werkschoen,…). Dit is medebepalend voor het type steunzolen die gemaakt zullen worden. 

Er zijn heel veel verschillende soorten steunzolen. Ze verschillen zowel in materiaal als in de wijze waarop ze gemaakt worden. Elke op maat gemaakte steunzool is verschillend; zo zal een steunzool voor in werkbottinen of loopschoenen erg verschillen van een steunzool die in een fijne stadsschoen gedragen zal worden.

Wilt u graag steunzolen die perfect in uw aanstekers of sandalen passen, dan is dit ook mogelijk, maar dan zal het moeilijker zijn om deze in andere schoenen te leggen. Steunzolen die perfect in een aansteker moeten passen zijn vaak voorraan iets dikker. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van het model en van uw wensen. 

Voor de maatname in Deurne kan u online een afspraak maken. Komt u liever naar Ekeren? Gelieve dan telefonisch contact op te nemen en duidelijk te vermelden dat u naar Ekeren wil komen. Gelieve er rekening mee te houden dat de maatname, de digitale analyse van de voet en het administratieve deel in totaal ongeveer 30 minuten duren (samen). We vragen daarom steeds om niet later dan 30 min voor sluitingstijd te komen. 

Levertermijn

Buiten de vakantieperiode:

  • Indien u de digitale voetanalyse ten laatste dindsdag bij ons in de winkel (Turnhoutsebaan 92-94, 2100 Deurne) laat uitvoeren, dan kan u de op maat gemaakte steunzolen vanaf woensdag de week erop komen afhalen. 

Tijdens de vakantieperiodes: 

  • Tijdens de vakantieperiode kan er van bovenstaande regeling licht afgeweken worden. Heeft u dringend steunzolen nodig, dan adviseren we u telefonisch contact met ons op te nemen. We proberen dan samen met u een oplossing te zoeken. 

Voor het afhalen van de steunzolen op maat wordt er bij de maatname steeds een afspraak gemaakt. De steunzolen worden persoonlijk afgeleverd en in de schoenen gepast. Dit vinden wij enorm belangrijk! Indien er dan nog iets moet worden aangepast, kan dat meteen. 

BRACKE-0005.png
Waarom steunzolen dragen?

Waarom steunzolen dragen?

Bij vele dagelijkse activiteiten moet U zich verplaatsen. Mobiliteit is dan ook zeer belangrijk. Pijnlijke voeten, knieën en rug kunnen een beperking vormen bij het vervullen van dagdagelijkse taken of bij het beoefenen van sport.

Lees meer

Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Prijs en tussenkomst Mutualiteit

Wat is de prijs van een steunzool? Wat indien u twee paar tegelijk koopt? Is er een tussenkomst van de ziekenkas mogelijk? Wie mag steunzolen voorschrijven? 

Lees meer

Hulp nodig?