Veiligheidsschoenen

Het assortiment van veiligheidsschoenen is opgebouwd uit drie verschillende categorieën. Hierdoor kan er voor iedere voet een perfect passende veiligheidsschoen met het allerhoogste draagcomfort gegarandeerd worden. De keuze van de schoen wordt steeds afgestemd op de specifieke noden van elk individu. Bij het bepalen van het model, type en materiaalsoort (voor bvb het onderwerk van de schoen), wordt er ook rekening gehouden met de omstandigheden waarvoor de veiligheidsschoenen gebruikt zullen worden.

Hieronder lichten we kort toe wat de 3 categorieën van veiligheidsschoenen juist inhouden.

Categorie A: Speciale maten zonder aanpassingen

 • Uitgebreid assortiment confectieschoenen met stalen tip waaronder ook een speciale lijn die oplossingen biedt voor specifieke branches zoals brandweer, dakdekkerschoenen, laslaarzen, schoenklompen en kwalitatief hoogwaardig schoeisel dat in de zorg- en foodsector gedragen kan worden.
 • Voldoen aan de Europese normen samengevat in de EN ISO 20345:2011-normering. Deze normering vervalt indien er andere steunzolen of binnenzolen in gebruikt worden.
 • Het is mogelijk om een gecertificeerde steunzool te plaatsen
 • Maatrange van 33-52
 • 5 breedtematen voor heren en 2 voor dames
confectieneskrid.jpg

Categorie B: Semi-Orthopedische Veiligheidsschoen

 • Werkschoenen met stalen tip in diverse breedtematen, bijzondere maten, ongelijke maten (verschillend voor linker- en rechtervoet) en desgewenst met (orthopedische) aanpassingen verkrijgbaar.
 • Voldoen aan de Europese normen samengevat in de EN ISO 20345:2011-normering. Deze normering vervalt indien er andere steunzolen of binnenzolen in gebruikt worden.
 • De mogelijkheid om een gecertificeerde steunzool te plaatsen of andere orthopedische aanpassingen uit te voeren die binnen de Europese normgeving vallen.
 • Maatrange van 33-52
 • 2 breedtematen voor de semi-orthopedische veiligheidsschoenen.
semiorthopedischeveiligheidsschoenen.jpg

Categorie C: Orthopedische Maatwerkschoenen

 • De unieke gecertificeerde orthopedische maatwerkschoenen met stalen tip worden vervaardigd op basis van een individuele leest.
 • Voldoen aan de wettelijke Europese normen EN ISO 20347:2012 of EN ISO 20345:2011. Deze normering vervalt indien er andere steunzolen of binnenzolen in gebruikt worden.
 • Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden wordt de materiaalsoort voor het onderwerk bepaald.

Bekijk producten

orthopedischeveiligheidsmaatschoenen.jpg

Gecertificeerde steunzolen voor veiligheidsschoenen

De wetgeving rond veiligheidsschoenen die gedragen worden in combinatie met steunzolen is sterk gewijzigd en verstrengd. Steunzolen voor veiligheidsschoenen moeten nu ook mee gecertificeerd worden. Dit om de certificering van de veiligheidsschoen te behouden.

Om aan de nieuwe normering van Verordening EU/2016/425 te voldoen, bestaan er 2 opties:

 • NEN-ISO-EN 20347 voor werkschoeisel zonder veiligheidsneus
 • NEN-ISO-EN 20345 voor veiligheidsschoeisel met veiligheidsneu

Steunzolen moeten vanaf nu dus worden gemaakt volgens het protocol van de veiligheidsschoenen waarin ze gelegd worden. De steunzolen mogen dan ook alleen gebruikt worden in combinatie met de opgegeven veilighiedsschoenen (merk - model - maat)!

Voor meer informatie, of om steunzolen te laten maken bij Schaeps, kan je eenvoudig een afspraak maken en langskomen in de winkel voor een maatname en/of advies.

Klik hier om een afspraak te maken

steunzolen-1.jpg

Levertermijn

Veiligheidsschoenen

De levertermijn van deze op individuele basis geproduceerde veiligheidswerkschoenen bedraagt ongeveer 15 werkdagen. Tijdens het eerste contact worden er uitvoerig maten genomen en het model en de specificaties van de schoen wordt uitvoerig besproken met de klant. De gewenste schoen wordt in bestelling geplaatst en bij levering wordt de klant opnieuw uitgenodigd om deze schoen te komen passen en af te halen. Omwille van het specifieke karakter van de maatname van deze veiligheidsschoenen vragen we wel om hier vooraf een afspraak voor te maken.


Steunzolen

De levertermijn voor op maat gemaakte steunzolen bedraagt ongeveer 7-10 dagen (afhankelijk van de dag van bestellen). Voor het afhalen van de steunzolen op maat wordt er bij de maatname steeds een afspraak gemaakt. De steunzolen worden persoonlijk afgeleverd en in de schoenen gepast. Dit is enorm belangrijk. Indien er dan nog iets moet worden aangepast, kan dat meteen. Zo is de steunzool meteen op maat gesneden voor de veiligheidsschoen.

Wij geven u graag vrijblijvend advies

Hulp nodig?