Orthopedische maatschoenen

Wat zijn uw voeten waard?

Onze voeten maken al onze activiteiten mogelijk. Soms vergeten we dit en verwaarlozen we onze voeten. Dat is jammer en zou niet mogen. 

Ze zijn dan ook onmisbaar voor alles wat we de ganse dag realiseren, van eenvoudige zaken tot complexe activiteiten. 

Verzorg ze dan ook zodat ze onze beweginsvrijheid niet of zo min mogelijk beperken. Dit maakt ons leven aantrekkelijk en waardevol. 

Als onze afdeling comfortschoenen u niet meer kan helpen, staan we voor u klaar met individueel op maat vervaardigde schoenen die optimaal aan onze noden aangpast zijn en u terug vrijheid geven en laten behouden. 

Mogelijke aandoeningen

 Voor onder andere een afwijkende grote teen (hallux valgus) of verstijfde grote teen (hallux rigidus) maken wij de juiste maatschoenen. Dit geldt ook bij een doorgezakte voet (planus) of een doorgezakte enkel in varus of valgus stand. Na operatieve ingrepen, amputatie van één of meerdere tenen of artrodese van een gewricht is er ook zeer veel mogelijk met een doordacht opgebouwde schoen. 

Het mobiel blijven op een pijnloze manier met een voor u mooie en lichte schoen is dan ook ons streefdoel. Om dit te bereiken gaan we zeer gericht te werk en bouwen we dit in verschillende stappen op. Elke stap in dit proces is doordacht en even belangrijk: Eerste bespreking, analyse, digitale maatname, vervaardiging persoonlijke leest, één of meerdere malen passen maken het mogelijk om een zeer mooi afgewerkte en lichte orthopedische maatschoenen te vervaardigen die u comfort bieden en u in staat stellen om pijnloos mobiel te blijven. 

  • Hallux Rigidus: Stijve grote teen
  • Hullux Valgus: Grote teen die afwijkt naar de andere tenen
  • Pes planus: Doorgezakt lengtegewelf
  • Pes cavus: Hoog opgetrokken lengtegewelf (cavus) 
  • Rheumatische vervorming: Degeneratieve vervorming van de gewrichten
  • Pes planovalgus: Platvoet met doorgezakte enkel
  • Beenverkortingen
  • Dropvoet: slappe verlammingen 
voetMiddel.png
Het proces van A-Z

Het proces van A-Z

Voor orthopedische maatschoenen wordt er van nul gestart. Hier komt heel wat bij kijken, maar we begeleiden u graag van A-Z. Bekijk het proces dat zich strekt van maatname tot aflevering bij de creatie van orthopedische maatschoenen.

Lees meer

Tussenkomst en aanvraagprocedure

Tussenkomst en aanvraagprocedure

Als u graag bij ons orthopedische maatschoenen wenst, dient er een procedure te worden gevolgt die ervoor zorgt dat we voor u optimale resultaten verkrijgen. 

Lees meer

Wij geven u graag vrijblijvend advies

Hulp nodig?