Orthopedische maatschoenen

Wat zijn uw voeten waard?

Onze voeten zijn onmisbaar voor alles wat we de ganse dag realiseren, van eenvoudige zaken tot complexe activiteiten. Ze verdienen het daarom om goed verzorgd te worden! Zulke verzorging is namelijk ook nodig om onze beweginsvrijheid niet of zo min mogelijk beperken. Dit maakt ons leven aantrekkelijk en waardevol. 

Als onze afdeling comfortschoenen u niet meer kan helpen voor uw specifieke noden, dan staan we voor u klaar met individueel op maat vervaardigde schoenen die optimaal aangpast zijn aan uw wensen en u terug meer vrijheid geven. 

Mogelijke aandoeningen die vragen om aangepaste maatschoenen

Wij bij Schaeps maken voor verschillende situaties en aandoeningen aangepaste schoenen. Zo maken we maatschoenen voor onder andere een afwijkende grote teen (hallux valgus) of verstijfde grote teen (hallux rigidus), maar ook voor een doorgezakte voet (planus) of een doorgezakte enkel in varus of valgus stand.
Na operatieve ingrepen, amputatie van één of meerdere tenen, of artrodese van een gewricht is er ook zeer veel mogelijk met een doordacht opgebouwde schoen. 

Het mobiel blijven op een pijnloze manier met een voor u mooie en lichte schoen is dan ook ons streefdoel. Om dit te bereiken gaan we zeer gericht te werk en bouwen we het vervaardigen van de schoen in verschillende stappen op. Elke stap in dit proces is doordacht en even belangrijk. Een combinatie van de eerste bespreking, analyse, digitale maatname, vervaardiging persoonlijke leest, en één of meerdere malen passen, maken het mogelijk om een zeer mooi afgewerkte en lichte orthopedische maatschoenen te vervaardigen die u comfort bieden en u in staat stellen om pijnloos mobiel te blijven. 

  • Hallux Rigidus: Stijve grote teen
  • Hullux Valgus: Grote teen die afwijkt naar de andere tenen
  • Pes planus: Doorgezakt lengtegewelf
  • Pes cavus: Hoog opgetrokken lengtegewelf (cavus) 
  • Rheumatische vervorming: Degeneratieve vervorming van de gewrichten
  • Pes planovalgus: Platvoet met doorgezakte enkel
  • Beenverkortingen
  • Dropvoet: slappe verlammingen 

Bekijk voorbeelden

voetMiddel.png
Het proces van A-Z

Het proces van A-Z

Voor orthopedische maatschoenen wordt er van nul gestart. Hier komt heel wat bij kijken, maar we begeleiden u graag van A-Z. Bekijk het proces dat zich strekt van maatname tot aflevering bij de creatie van orthopedische maatschoenen.

Lees meer

Tussenkomst en aanvraagprocedure

Tussenkomst en aanvraagprocedure

Als u graag bij ons orthopedische maatschoenen wenst, dient er een procedure te worden gevolgt die ervoor zorgt dat we voor u optimale resultaten verkrijgen. 

Lees meer

Wij geven u graag vrijblijvend advies

Hulp nodig?