Hand- en/of Polsbrace

Hand- en/of polsbrace

Bij dit type verband zijn zeer verschillende uitvoeringen mogelijk: met vingers, zonder vingers, met enkel de duim of juist niet, enzovoort. In andere gevallen zal enkel de pols gesteund worden.

Deze verbanden gaan telkens van licht bewegingsbeperkend tot meer immobiliserend; een ruim aanbod aan keuzes dus!

  1. hand- en/of polsbrace
  2. Maatwerk of prefab
  3. Waarom een brace of orthese dragen
  4. Tussenkomst mutualiteit
HandpolsSchaeps.png

Maatwerk of prefab

Bij de keuze van de juiste orthese of brace kan een onderscheid gemaakt worden tussen orthesen op basis van standaardwerk – of prefab – en deze op basis van maatwerk.

Bij orthesen die minder complexe vereisten hebben, is het gebruik van standaardwerk of prefab een snelle en goede oplossing. Aangezien we beschikken over een uitgebreide voorraad, kunnen we u altijd snel helpen bij de keuze van de juiste brace of orthese.

Complexere problemen lossen we liever op met behulp van orthesen op basis van maatwerk. Dit biedt ons de mogelijkheid u te voorzien van de best mogelijke hulp en van een zo optimaal mogelijk comfort. Op deze manier staat het beoogde resultaat centraal.

iconenschoenen9.png

Waarom een brace of orthese dragen?

Bracing is een vaak toegepaste techniek met goede en betrouwbare resultaten. Tijdens het sporten kan het dragen van een brace bijvoorbeeld praktische verbeteringen met zich meebrengen. Braces kunnen daarnaast verschillende functies vervullen:

  • Een ontlastende functie, bijvoorbeeld bij herstel of recuperatie
  • Een ondersteunende functie, bijvoorbeeld bij spierverlamming
  • Een ondersteunende en beschermende functie, bijvoorbeeld bij sport
  • Een corrigerende functie, bijvoorbeeld om een afwijkende houding te verbeteren
Manumed_tri_300_dpi2.jpg

Statische en dynamische orthese

Orthesen of braces kunnen statisch of dynamisch zijn en ze worden vaak ook als spalken of splints omschreven.

Een statische orthese heeft een vaste correctie. Dit houdt in dat een vooraf bepaalde positionering van uw lichaamsdeel behouden wordt.

Een dynamische orthese biedt de mogelijkheid om een aanpassing te maken op de initieel vastgestelde correctie. De correctie op deze dynamische orthese kan gebeuren op 2 manieren: door het bijregelen op basis van een verbeterde toestand, of op constante wijze. Dit geeft de gebruiker van de prothese een constante uitdaging om zichzelf te overtreffen en verder te recupereren, wat bevorderlijk is voor het actieve herstelproces.

Bekijk producten

2212XX_1.jpg

Wij geven u graag persoonlijk advies

Hulp nodig?