Kies de juiste scootmobiel

Eindeloze vrijheid

Uw zelfstandigheid terugkrijgen met een scootmobiel? Dat is perfect mogelijk! Zeker als u de juiste scooter kiest die perfect aansluit bij uw smaak, noden en wensen. Bij Schaeps geven we u graag vrijblijvend advies en helpen we u graag bij het maken van deze keuze.

Er zijn verschillende type scooters. Meestal worden ze opgedeeld in drie categorieën: Buitenscooters, Binnen/buiten scooters en Binnenscooters.

Op basis van enkele vragen is het eenvoudig na te gaan welk soort scooter u precies nodig heeft. Zo maakt u onmiddellijk een optimale keuze zonder verrassingen en/of teleurstellingen achteraf !

Hieronder lijsten we een aantal vragen op die bepalend kunnen zijn bij uw keuze. Wanneer u deze vragen kan beantwoorden en ons de antwoorden kan bezorgen, kunnen wij meteen aan de slag om u een aantal gepaste scooters voor te stellen.


Waar wilt u de scootmobiel gebruiken?

Waar gaat u de scootmobiel gebruiken?

Wilt u mobiel zijn in de stad en naar het winkelcentrum trekken, of wilt u ook op oneffen ondergrond of door een heuvelachtige omgeving kunnen rijden?

Of misschien hebt u enkel een scooter nodig voor binnenhuis? 

binnenbuiten.png

Welke afstand wilt u kunnen rijden?

Wilt u lange ritten maken tijdens een uitstap, of enkel korte afstanden afleggen om naar de winkel of dokter te gaan?

Wenst u samen op stap te gaan met iemand die wandelt of fietst?

Is het de bedoeling om regelmatig voor sociale contacten of familie bezoek verder weg te gaan dan uw onmiddellijke omgeving?


Mobiliteitafstand.png

Moet de scooter eenvoudig te vervoeren zijn?

Afhankelijk van uw plannen is het soms nodig dat de scooter in de auto moet passen. Denk hiervoor aan lange afstanden die u moet afleggen, of vakanties bijvoorbeeld.

Gaat u vaak op stap ver van huis? Heeft u een vaste vakantieplaats?

Wordt u bij een uitstap vaak begeleid door iemand die zich verplaatst met de auto?

Is het de bedoeling om regelmatig voor sociale contacten of familie bezoek verder weg te gaan dan uw onmiddellijke omgeving?

scootereenvoudigtevervoeren.png

Hoe snel wilt u kunnen rijden?

De snelheid van uw scooter kan belangrijk zijn voor bepaalde functies die deze moet vervullen. Dit zal daarom ook mee het type scooter bepalen. 

Houdt hiervoor ook rekening met de omgeving waar u de scooter gebruikt. Is dit in een druk stads centrum of meer landelijk? Voor korte afstanden is een lagere snelheid vaak voldoende. Als u echter verder weg wil gaan wordt een hogere snelheid wel belangrijk. De verschillende scooters hebben meestal een maximum snelheid van ofwel 6 km/h, 10 km/h,12 km/h, of 15 km/h. 

Bekijk producten

Mobiliteitsnelheid.png
Folder Scooters

De aankoop van een scootmobiel hoeft geen grote impact te hebben op uw portemonnee.

Rij veilig met uw scootmobiel

Rij veilig met uw scootmobiel

Een scootmobiel maakt u weer mobieler. U begeeft zich weer in het verkeer. Met onze tips en aanbevelingen kunt u veilig de baan op.

Lees meer

Pechverhelping

Pechverhelping

U bent onderweg en u heeft panne met uw scooter? Hoe geraakt u thuis en wat met u scooter? Ontdek de voordelen van een pechpas! Daarenboven krijgt u deze bij Schaeps 1 jaar gratis bij aankoop van een scooter. 

 

Lees meer

Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Wil u een tussenkomst van het VSB? Dan zal u een voorschrift moeten laten invullen door uw arts. Voor mobiliteitshulpmiddelen is dit een standaard document.

Hulp nodig?