Kies de juiste scootmobiel

Eindeloze vrijheid

Uw zelfstandigheid terugkrijgen met een scootmobiel? Dat is perfect mogelijk, zeker als u de juiste scooter kiest die perfect aansluit bij uw smaak, noden en wensen. Wij geven u graag vrijblijvend advies en helpen u graag bij het maken van deze keuze.

Er zijn verschillende type scooters die hoofdzakelijk opgedeeld worden in drie categorieën: Buitenscooters, Binnen/buiten scooters en Binnen scooters. Op basis van enkele vragen is het eenvoudig na te gaan, binnen welke categorie u een scooter zoekt. 

Zo maakt u onmiddellijk een optimale keuze zonder verrassingen en of teleurstellingen achteraf !

Onderstaande tool laat u toe heel snel zicht te krijgen op een aantal vragen bij deze keuze bepaling. Met uw antwoorden kunnen wij aan de slag om u een aantal scooters voor te stellen.


Waar wilt u de scootmobiel gebruiken?

Waar gaat u de scootmobiel gebruiken? Wilt u mobiel zijn in de stad en naar het winkelcentrum trekken of wilt u ook op oneffen ondergrond of door een heuvelachtige omgeving kunnen rijden? Of eerder enkel binnenhuis? 

Mobiliteitbinnenbuiten.png

Moet de scooter eenvoudig te vervoeren zijn?

Wilt u de scooter graag mee op reis kunnen nemen? Of gaat u graag mee op uitstap naar bijvoorbeeld de zoo? Of heeft u een buitenverblijf waar u hem graag mee naartoe wil nemen? Dan kan het belangrijk zijn dat u de scooter eenvoudig kan transporteren. 

Wist u dat er ook plooibare of demonteerbare scooters bestaan! Dankzij deze systemen kan u de scooter eenvoudig in de auto meenemen. 

Mobiliteittransport.png

Welke afstand wilt u kunnen rijden?

Wilt u lange ritten maken tijdens een uitstap of enkel korte afstanden afleggen om naar de winkel of dokter te gaan?

Wenst u samen op stap te gaan met iemand die wandelt of fietst?

Is het de bedoeling om regelmatig voor sociale contacten of familie bezoek verder weg te gaan dan uw onmiddellijke omgeving?


Mobiliteitafstand.png

Hoe snel wilt u kunnen rijden?

Afhankelijk waarvoor u de scooter wil gebruiken, kan de snelheid belangrijk zijn. Dit zal mee het type scooter bepalen. 

Hou rekening met de omgeving waar u de scooter gebruikt. Is dit in een druk stads centrum of meer landelijk? Voor korte afstanden is een lagere snelheid vaak voldoende. Als u echter verder weg wil gaan wordt een hogere snelheid wel belangrijk. De verschillende scooters hebben meestal een maximum snelheid van 6 km, 10 km ,12 km of 15 km. 

Mobiliteitsnelheid.png

De aankoop van een scootmobiel hoeft geen grote impact te hebben op uw portemonnee.

Rij veilig met uw scootmobiel

Rij veilig met uw scootmobiel

Een scootmobiel maakt u weer mobieler. U begeeft zich weer in het verkeer. Met onze tips en aanbevelingen kunt u veilig de baan op.

Lees meer

Pechverhelping

Pechverhelping

U bent onderweg en u heeft panne met uw scooter? Hoe geraakt u thuis en wat met u scooter? Ontdek de voordelen van een pechpas! Daarenboven krijgt u deze bij Schaeps 1 jaar gratis bij aankoop van een scooter. 

 

Lees meer

Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Wil u een tussenkomst van het VSB? Dan zal u een voorschrift moeten laten invullen door uw arts. Voor mobiliteitshulpmiddelen is dit een standaard document.

Hulp nodig?