Type rolstoelen

Welk type invalidewagen komt u voor in aanmerking? Om dit te bepalen moet u eerst inzicht krijgen in de verschillende soorten rolstoelen die mogelijk passend zijn voor uw situatie. De specifieke eigenschappen gekoppeld aan uw persoonlijke mogelijkheden bepalen immers in hoge mate het resultaat. 

Pas wanneer er een keuze gemaakt is aangaande het type rolstoel, kan er gedacht worden aan de extra voorzieningen die nodig zijn, evenals aan de maatvoering.

Schaeps heeft reeds jarenlange ervaring in het bepalen van het juiste type rolstoel en zal u dan ook graag bijstaan in het proces.

Hieronder geven we u een overzicht van de verschillende type rolstoelen. Bij al deze modellen moeten er echter wel nog individuele aanpassingen besproken worden. Elke rolstoel is uniek!

 

Standaard en lichtgewicht invalidewagens

Om deel te blijven nemen aan de dagelijkse activiteiten is soms een hulpmiddel noodzakelijk. Soms wordt de inspanning te groot voor deze dagelijkse dingen en kan een extra steuntje wel van pas komen.

Wanneer de af te leggen afstand iets te groot wordt, of bij een minder goede dag is een basis invalidewagen vaak de oplossing. Dit type invalidewagen doet dus zeer veel dienst bij transferten die net iets teveel inspanning van u vragen.

_MG_1467-V300withmanandboat-3QviewMiddel.jpg

Modulaire invalidewagens

Een modulaire rolstoel is aanpasbaar aan de noden van de gebruiker. Er kan gezorgd worden voor zowel meer ondersteuning en als positionering en dit voor langdurig en veelvuldig/dagelijks gebruik.

Aanpassingen ter ondersteuning van de functie van de armen, benen, zithouding, aandrijving en veiligheid hebben enkel tot doel verloren gegane of gestoorde functies te ondersteunen of te vervangen. Hierdoor is deelname aan het gezins- en sociale leven verder of terug mogelijk.

schaeps_modulairerolstoel2.jpg

Verzorgingsrolstoelen

Dit type rolstoel is bedoeld voor gebruikers met een blijvende zorgafhankelijkheid. Alle transferten gebeuren hierbij met een tillift. Deze rolstoel wordt gebruikt in gevallen waar stappen of staan niet meer mogelijk is.

Dankzij een verzorgingsrolstoel voorzien van beensteunen, zitinclinatie, ruginclinatie, hoofdsteun, tafel en in hoogte regelbare armleggers kan men deelnemen aan het dagelijkse gezins en sociale leven. Het is een rolstoel voor definitief gebruik. 

_MG_1080-Inovys2-patientandnurse-3Qview3Middel2.jpg

Actief invalidewagens

Dit is een rolstoel voor actieve, zelfstandige gebruikers. Deze rolstoel laat veelvuldige, actieve en autonome verplaatsingen toe zowel binnen als buitenshuis op zelfstandige basis.

Het is hierdoor mogelijk intens te participeren aan zelfzorg, opleiding, werk, huishouden. De deelname aan maatschappelijke en sociale activiteiten kan maximaal geoptimaliseerd worden.

Deze stoel is in een plooibare en niet plooibare versie beschikbaar.

schaeps_actieverolstoel.jpg

Sportrolstoel

Deze rolstoel wordt al dan niet aangepast aan een specifieke sport, maar ook aan het individu zelf. Een soortgelijke stoel is multi-regelbaar voor zithouding, wielpositie, rughoogte, enzovoort. Er zijn veel uiteenlopende opties mogelijk.

schaeps_sportrolstoel.jpg

Elektrische rolstoelen

Wanneer men een goed overzicht heeft van de geplande activiteiten, kan men de keuze maken tussen een model meer geschikt voor binnen, buiten of gecombineerd gebruik.

Elektrische rolwagens zijn zeer eenvoudig te besturen met een minimum aan kracht van de handen en vingers.

Als standaard besturing kiest men meestal voor een joy stick die rechts of links geplaatst kan worden en makkelijk is in besturing. Tevens kan met kiezen om de besturing te vervangen door een ander type, zoals een  hoofd besturing of ander systeem.

Door gebruik te maken van de instellingen die voorzien zijn in de elektronica kan men verschillende parameters aanpassen om zo de snelheid, de remafstand etc aan te passen. Tevens is het ook mogelijk om de rug, zit, beensteunen en andere functies te regelen indien deze van het elektrische type zijn.

De zit en rug bestaan in verschillende uitvoeringen zoals anatomisch gevormd, zitschaal, Recaro zetel of bekledingen met Tempur.

Bekijk producten

schaeps_elektrischerolstoel2.jpg

We geven u graag vrijblijvend advies.

Hulp nodig?