Type rolstoelen

Inleiding

Welk type invalidewagen komt voor u in aanmerking? Om dit te bepalen moet u eerst een inzicht krijgen in de de verschillende soorten. De specifieke eigenschappen gekoppeld aan uw persoonlijke mogelijkheden bepalen immers in hoge mate het resultaat. 

Pas als er een keuze gemaakt is aangaande het type, kan er gedacht worden aan de extra voorzieningen die nodig zijn evenals aan de maatvoering.

Hieronder geven we u een overzicht van de verschillende type rolstoelen. 

  • standaard
  • modulair
  • verzorgings rolstoel
  • actief
  • sport
  • elektrisch

Bij al deze modellen moeten verder nog individuele aanpassingen besproken worden.

Schaeps heeft reeds jarenlange ervaring in het bepalen van het juiste type rolstoel en zal u dan ook graag bijstaan.

 

Standaard en lichtgewicht invalidewagens

Om deel te blijven nemen aan de dagelijkse activiteiten is soms een hulpmiddel noodzakelijk voor als de inspanning te groot wordt.

Bij een minder goede dag of als het buiten net iets te ver wordt, dan is een basis invalidewagen de oplossing . zo blijf u niet alleen achter en komt steeds mee in het sociale leven.

Dit type invalidewagen doet dus zeer veel dienst bij transferten die net teveel inspanning van u vragen.

_MG_1467-V300withmanandboat-3QviewMiddel.jpg

Modulaire invalidewagens

Een modulaire rolstoel is aanpasbaar aan de noden van de gebruiker met meer ondersteuning en positionering en dit voor langdurig en definitief veelvuldig en dagelijks gebruik.

Aanpassingen ter ondersteuning van de functie van de armen, de benen, de zithouding, de aandrijving en de veiligheid hebben enkel tot doel verloren gegane of gestoorde functies te ondersteunen of te vervangen. Hierdoor is deelname aan het gezins en sociale leven verder of terug mogelijk.

schaeps_modulairerolstoel2.jpg

Verzorgingsrolstoelen

Dit type is bedoeld voor gebruikers met een blijvende zorgafhankelijkheid. Alle transferten gebeuren met een tillift. Stappen of staan is niet meer mogelijk.

Dankzij een verzorgingsrolstoel, dat voorzien is van beensteunen, zitinclinatie, ruginclinatie, hoofdsteun, tafel en in hoogte regelbare armleggers kan men deelnemen aan het dagelijkse gezins en sociale leven. Het is een rolstoel voor definitief gebruik. 

_MG_1080-Inovys2-patientandnurse-3Qview3Middel2.jpg

Actief invalidewagens

Rolstoel voor actieve zelfstandige gebruikers. Deze rolstoel moet veelvuldige, actieve en autonome verplaatsingen toelaten. Voor zowel binnen als buitenshuis op zelfstandige basis.

Hierdoor moet het mogelijk worden intens te participeren aan zelfzorg, opleiding, werk, huishouden. De deelname aan maatschappelijk en sociale  activiteiten moet maximaal geoptimaliseerd worden.

Deze stoel is in een plooibare en niet plooibare versie beschikbaar.

schaeps_actieverolstoel.jpg

Sportrolstoel

Rolstoel al dan niet aangepast aan een specifieke sport en individueel aangepast. Multi regelbaar voor zithouding, wielpotitie, rughoogte, enz. Vele optie's mogelijk.

schaeps_sportrolstoel.jpg

Elektrische rolstoelen

Door de geplande activiteiten goed te definiëren, kan men de keuze maken tussen een model dat meer voor binnen of buiten of gecombineerd gebruik geschikt is.

Elektrische wagens zijn zeer eenvoudig te besturen met een minimum aan kracht van de handen en vingers.

Als standaard besturing kiest men meestal voor een joy stick die rechts of links geplaatst kan worden. Tevens kan met kiezen om de besturing te vervangen door een ander type, zoals een  hoofd besturing of individueel ander systeem.

Door gebruik te maken van de instellingen die voorzien zijn in de elektronica kan men verschillende parameters aanpassen om zo de snelheid, de rem afstand en andere aan te passen.

Tevens is het mogelijk om via de besturing ook de rug, zit, beensteunen en andere functies te regelen indien deze van het elektrische type zijn.

De zit en rug bestaat in verschillende uitvoeringen zoals anatomisch gevormd, zitschaal, Recaro zetel of bekledingen met Tempur.

schaeps_elektrischerolstoel2.jpg

We geven u graag vrijblijvend advies.

Hulp nodig?