Blijf in beweging dankzij de juiste rollator

Bent u minder goed te been, maar gaat u er toch nog graag op uit of heeft u thuis steun nodig? Ontdek dan snel de mogelijkheden die een rollator u kan bieden. 

Er bestaan rollators voor zowel binnen als buiten. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Elke rollator heeft zijn eigen karakteristieken. Stabiliteit en wendbaarheid zijn vaak de belangrijkste. 

De meeste rollators beschikken over 4 wielen, zijn uiterst wendbaar en bieden de mogelijkheid te rusten als het even te veel is. Daarenboven is er ook vaak een stokhouder voorzien om uw armkruk of wandelstok mee te nemen. 

Door een keuze te maken aangaande het gewicht, de zithoogte, de kleur en de mate van opplooibaarheid kunnen we u zeker de juiste rollator leveren.

Wij hebben een zeer ruimle keuze aan rollators. U kan alle modellen bij ons in de winkel te Deurne uitproberen. Zo bent u zeker dat u de juiste keuze maakt. 

Tussenkomst VSB

De aankoop van een rollator hoeft geen grote impact te hebben op uw portemonnee. Verschillende hulpmiddelen voor het vergroten van de mobiliteit komen namelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming van de Vlaamse sociale bescherming (VSB), waaronder ook Rollators.

De tussenkomst van het VSB voor een loophulpmiddel is een vast bedrag van €131,59. Enkele modellen vallen volledig in de terugbetaling, bij andere is er een eigen opleg nodig. 

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming.

  • U heeft een voorschrift nodig. Dit mag van de huisarts zijn. 
  • Je moet aangesloten zijn bij de Vlaamse sociale bescherming (VSB).
    Concreet betekent dit dat je een jaarlijkse zorgpremie moet betalen aan je zorgkas.
  • De rollator moet opgenomen zijn in de gecertifieerde lijst van loophulpmiddelen van het VSB. Al de rollators bij Schaeps zijn opgenomen in deze lijst. 
  • Indien u reeds een rollator heeft gehad in het verleden met een tussenkomst, dan moet er nagegaan worden of de hernieuwingstermijn verstreken is. 
iconenmutualiteit.png

Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Op zoek naar een blanco voorschrift?

Hulp nodig?