Blijf in beweging dankzij de juiste rollator

Bent u minder goed te been, maar gaat u er toch nog graag op uit of heeft u thuis steun nodig? Ontdek dan snel de mogelijkheden die een rollator u kan bieden. 

Er bestaan rollators voor zowel binnen als buiten. Elke rollator heeft zijn eigen karakteristieken, waarvan stabiliteit en wendbaarheid vaak de belangrijkste zijn. 

De meeste rollators beschikken over 4 wielen, zijn uiterst wendbaar, en bieden de mogelijkheid te rusten als daar nood aan is. Daarenbovenop is er ook vaak een stokhouder voorzien zodat u uw armkruk of wandelstok mee kan nemen. 

Door een keuze te maken aangaande het gewicht, de zithoogte, de kleur en de mate van opplooibaarheid kunnen we u zeker de juiste rollator leveren.

Wij bij Schaeps hebben een zeer ruime keuze aan rollators. U kan alle modellen bij ons in de winkel te Deurne uitproberen; zo bent u zeker dat u de juiste keuze maakt. 

Tussenkomst VSB

De aankoop van een rollator hoeft geen grote impact te hebben op uw portemonnee. Verschillende hulpmiddelen voor het vergroten van de mobiliteit komen namelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming van de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB), waaronder ook rollators.

De tussenkomst van het VSB voor een loophulpmiddel is vastgezet op een vast bedrag van €131,59. Enkele modellen vallen volledig onder de terugbetaling, bij andere is er stuk een eigen opleg nodig. 

Let op! Er zijn enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming:

  • U heeft een voorschrift nodig; dit mag van de huisarts zijn. 
  • U moet aangesloten zijn bij de Vlaamse sociale bescherming (VSB).
    Concreet betekent dit dat u een jaarlijkse zorgpremie moet betalen aan uw zorgkas.
  • De rollator moet opgenomen zijn in de gecertifieerde lijst van loophulpmiddelen van het VSB. Al de rollators bij Schaeps zijn opgenomen in deze lijst. 
  • Indien u reeds een rollator heeft gehad in het verleden met een tussenkomst, dan moet er nagegaan worden of de hernieuwingstermijn verstreken is. 

Bekijk producten

iconenmutualiteit.png
Folder Rollators

Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Hulp nodig?