Prothesebeha: Wat maakt het verschil?

Het verschil zit in kleine, maar belangrijke punten

Een comfortabele beha die tegelijkertijd ook vrouwelijk en modieus is: Bij het samenstellen van de collectie prothesebeha's wordt er specifiek gelet op comfort en een goede uitstraling. Beide elementen zijn belangrijk samen met de zekerheid die u nodig heeft na een borstoperatie. Bij Schaeps kan u terecht voor persoonlijk advies gebaseerd op jarenlange ervaring. We helpen u graag verder in onze discrete paskamers. 

Hieronder sommen we de belangrijkste punten die een prothesebeha onderscheiden van een gewone beha: 

Schouderbandjes

Verstelbare en comfortabele schouderbandjes zorgen ervoor dat uw borstprothese goed ondersteund wordt zonder extra druk op de schouders te leggen. Bepaalde modellen zijn daarenboven ook voorzien van bredere, zacht tegengevoerde bandjes. Dit zorgt voor extra comfort en ondersteuning. Regelmatig uw schouderbandjes bijregelen is belangrijk om er zeker van te zijn dat ze niet te los zitten. 

4709X_1309_006_01_396_rgb_1920.jpg

Prothesehoesjes

Alle beha's in de collectie  van Schaeps zijn voorzien van discrete en multifunctionele hoesjes voor uw prothese. Dankzij deze hoesjes, vervaardigd uit een ultrafijn materiaal, wordt uw prothese mooi op haar plaats gehouden. Ze glijdt hierdoor niet uit uw beha of zal niet zichtbaar worden aan de bovenkant van de cup. Dit geeft u een extra zeker gevoel. 

Deze beha's kunnen door elke vrouw gedragen worden, of u nu een model met twee hoesjes, een linker- of een rechter- of helemaal geen hoesjes nodig heeft. 

Mastectomy_Bra_44023_Energy_2_JPG.jpg

Cups

De cups van de beha's zijn specifiek ontworpen om gedragen te kunnen worden met een prothese. Ze zijn zo gesneden dat ze de vorm van uw borstprothese volgen, zodat een perfecte pasvorm gegarandeerd kan worden. Daarenboven wordt er gewerkt met elastische randen voor extra zekerheid. 

1067X_4706X_flatlays_19797_rgb_1920.jpg

Brede onderband

De beha's in onze collectie zijn standaard voorzien van een bredere onderband. Dit zorgt voor meer steun en stabiliteit, zodat uw borstprothese perfect blijft zitten. 

4709X_1309_006_01_621_rgb_19202.jpg

Verstelbare sluiting

De beha's zijn voorzien van een gevoerde haak- en oogsluiting. Om te garanderen dat u precies de juiste ondersteuning heeft, wordt afhankelijk van de maat met 1 tot 4 haakjes gewerkt. 

AlexaSBP_44257_LightRose_LAYDOWN_DETAILMiddel.jpg

Wij geven u graag persoonlijk advies

Hoe uw prothesebeha's wassen?

Vóór het wassen sluit u het beste de haakjes van uw beha en stop deze in een wasnetje. De meeste lingerie kunt u bij een lage temperatuur van 30° wassen in de wasmachine. U was uw prothesebeha het beste met een fijn wasprogramma.

Wanneer uw wasmachine geen fijnwasprogramma heeft, gebruik dan het wasprogramma 'Extra verzorging' samen met een fijnwasmiddel. Gebruik echter geen wasverzachter . Wasverzachter beschadigt namelijk de textielvezels. 

Droog uw beha op een wasrekje en nooit in de droogkast, op de verwarming of in direct zonlicht, omdat de warmte de slijtage van de stof en het kant versnelt.

Anita-care-mastectomy-bra-mila-washing.jpg
Welke prothese?

Welke prothese?

Een borstprothese is zeer persoonlijk en individueel. Welke prothese heeft u nodig? 

Lees meer

Hoe kiest u de perfecte Beha

Hoe kiest u de perfecte Beha

Wij geven u graag tips waarop u moet letten voor een goede pasvorm. Enkele kleine tips kunnen het verschil maken. 

Lees meer

Hulp nodig?