Prothesebeha: Wat maakt het verschil?

Het verschil schuilt in de kleine (maar belangrijke) punten!

Een prothesebeha moet comfortabel zijn, maar tegelijk ook vrouwelijk en modieus.
Bij het samenstellen van de collectie prothesebeha's van Schaeps wordt er specifiek gelet op comfort en een goede uitstraling. Beide elementen zijn belangrijk oor de zorgen en zekerheid die u nodig heeft na een borstoperatie.

Bij ons kan u terecht voor persoonlijk advies gebaseerd op jarenlange ervaring. We helpen u graag verder in onze discrete paskamers. 

Hieronder sommen we de belangrijkste punten die een prothesebeha onderscheiden van een gewone beha.

Schouderbandjes

Verstelbare en comfortabele schouderbandjes zorgen ervoor dat uw borstprothese goed ondersteund wordt zonder extra druk op de schouders te leggen. Bepaalde modellen zijn daarenbovenop ook voorzien van bredere, zacht tegengevoerde bandjes. Dit zorgt voor extra comfort en ondersteuning.

Regelmatig uw schouderbandjes bijregelen is belangrijk om er zeker van te zijn dat ze niet te los zitten. 

4709X_1309_006_01_396_rgb_1920.jpg

Prothesehoesjes

Alle beha's in de collectie van Schaeps zijn voorzien van discrete en multifunctionele hoesjes voor uw prothese. Dankzij deze hoesjes, vervaardigd uit een ultrafijn materiaal, wordt uw prothese mooi op haar plaats gehouden. Ze glijden door de aanwezigheid van deze hoesjes niet uit uw beha of zullen niet zichtbaar worden aan de bovenkant van de cup. Dit geeft u een extra zeker gevoel. 

Deze beha's kunnen daarbij door elke vrouw gedragen worden, of u nu een model met twee hoesjes, enkel een linker- of een rechter- hoesje, of helemaal geen hoesjes nodig heeft. 

Mastectomy_Bra_44023_Energy_2_JPG.jpg

Cups

De cups van deze beha's zijn specifiek ontworpen om te kunnen dragen in combinatie met protheses. Ze zijn zo gesneden dat ze de vorm van uw borstprothese volgen waardoor een perfecte pasvorm gegarandeerd kan worden. Daarenbovenop wordt er gewerkt met elastische randen voor een extra veilig gevoel. 

1067X_4706X_flatlays_19797_rgb_1920.jpg

Brede onderband

De beha's in onze collectie zijn standaard voorzien van een bredere onderband. Dit zorgt voor meer steun en stabiliteit, zodat uw borstprothese perfect blijft zitten. 

4709X_1309_006_01_621_rgb_19202.jpg

Verstelbare sluiting

Deze beha's zijn voorzien van een gevoerde haak- en oogsluiting. Om te garanderen dat u precies de juiste ondersteuning heeft, wordt afhankelijk van de maat met 1 tot 4 haakjes gewerkt. 

AlexaSBP_44257_LightRose_LAYDOWN_DETAILMiddel.jpg

Hoe uw prothesebeha's wassen?

Vóór het wassen sluit u het beste de haakjes van uw beha en stopt u deze in een wasnetje. De meeste lingerie kunt u bij een lage temperatuur van 30° wassen in de wasmachine en u wast uw prothesebeha het beste met een fijnwasprogramma.

Wanneer uw wasmachine geen fijnwasprogramma heeft, gebruik dan het wasprogramma 'Extra verzorging' samen met een fijnwasmiddel. Gebruik echter geen wasverzachter; wasverzachter beschadigt namelijk de textielvezels. 

Droog uw beha op een wasrekje en nooit in de droogkast, op de verwarming of in direct zonlicht, omdat de warmte de slijtage van de stof en het kant versnelt.

Bekijk producten

Anita-care-mastectomy-bra-mila-washing.jpg

Wij geven u graag vrijblijvend advies

Welke prothese?

Welke prothese?

Een borstprothese is zeer persoonlijk en individueel. Welke prothese heeft u nodig? 

Lees meer

Hoe kiest u de perfecte Beha

Hoe kiest u de perfecte Beha

Wij geven u graag tips waarop u moet letten voor een goede pasvorm. Enkele kleine tips kunnen het verschil maken. 

Lees meer

Hulp nodig?