Steunzolen laten maken? Dat kan bij Schaeps!

IMG_0792a.jpg

Heb je pijnlijke voeten? Heb je last van knie- of rugklachten? Of misschien heb je een voorschrift gekregen van de dokter na een consultatie? Dan kan je bij Schaeps terecht voor steunzolen op maat.

Heel wat klachten kunnen namelijk opgelost worden door het dragen van steunzolen. 

Elke activiteit vraagt om een andere benadering als het aankomt op de bewegingsmogelijkheden. Daarom kan extra ondersteuning aan de voet je soms verlichtend werken. Een ondersteunende steunzool kan dan wellicht een oplossing bieden voor uw klachten. 

 

Op maat gemaakte steunzolen: verschillende materialen

Bij Schaeps worden steunzolen individueel en op maat gemaakt. Dit gebeurt in onze eigen werkplaatsen met moderne inzichten en kwalitatief hoogstaande, technische materialen. Je kan bij Schaeps terecht voor steunzolen op maat in verschillende materialen, en verschillende types opbouw. Zo kan je onder andere kiezen voor natuurlijk gelooid leder (plantaardig) of andere materialen.  

 

Er is een zeer grote variëteit aan materialen en werkwijzen om steunzolen op te bouwen.Het type van de op maat gemaakte steunzolen is afhankelijk van de vorm van de voet, maar ook van het type van schoen waarin u deze steunzolen wenst te dragen. Een steunzool die vooral gedragen zal worden in een sportschoen zal er namelijk helemaal anders uitzien dan een steunzool die in een sandaal gedragen wordt. Het maken van deze steunzolen gebeurt steeds in overleg, en er wordt te allen tijde rekening gehouden met een eventueel voorschrift van de arts.  

 

Voor elke schoen kan een aangepaste steunzool gemaakt worden.Steunzolen kunnen daarom zeer gericht en gepersonaliseerd gemaakt worden, afhankelijk van jouw specifieke voeten, aandoeningen en noden. De steunzolen kunnen namelijk een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven, dus we doen er bij Schaeps alles aan om ze zo comfortabel en functioneel mogelijk te maken! Er wordt steeds samen met jou bekeken welk type steunzool en welk materiaal het beste past bij jouw situatie. 

 

 

Op maat gemaakte steunzolen: verschillende types

Steunzolen zijn uniek voor ieder individu en moeten daarom op maat gemaakt worden. De stand van uw voeten, en bijgevolg ook uw houding, is voor iedereen persoonlijk, waardoor ook de klachten en noden verschillen van persoon tot persoon. Schaeps garandeert een persoonlijke aanpak voor iedereen waarbij op maat gezocht wordt naar de meest geschikte oplossing. 


Een steunzool op maat laten maken is ook afhankelijk van de aandoening waarvoor je deze laat maken. Een steunzool voor platvoeten zal bijvoorbeeld anders vervaardigd worden dan een steunzool die voorvoetproblemen tegengaat. En er bestaan ook steunzolen specifiek voor diabetes- en reumapatiënten, bijvoorbeeld. Bij Schaeps wordt er samen met jou gekeken naar welke steunzool het beste past bij jouw situatie. 


Hieronder geven we je enkele voorbeelden waarvoor er steunzolen gemaakt kunnen worden: 


 • Steunzolen voor voorvoetproblemen 

 • Steunzolen voor hielspoor 

 • Steunzolen voor platvoeten 

 • Steunzolen voor holvoeten 

 • Steunzolen voor halluxrigidus 

 • Steunzolen voor een specifieke sportbeoefening 

 • Diabetes en Reuma steunzolen 

 • Kindersteunzolen 

 • ... 


Schaeps beschikt dus over de mogelijkheid tot het vervaardigen van een uitgebreid assortiment steunzolen die voor elke activiteit de gepaste ondersteuning bieden of eventuele voetklachten kunnen voorkomen.  

Ben je niet zeker of je steunzolen nodig hebt?

Bij Schaeps kan je ook terecht voor een gratis digitale voet- en loopanalyse waarbij jouw unieke beweging wordt geanalyseerd om bepaalde pijnpunten of risicozones vast te stellen. Op die manier kan de oorzaak van bepaalde klachten achterhaald worden en kan er bekeken worden hoe deze verholpen en/of voorkomen kunnen worden met 100% maatwerk. Bij interesse in een voetanalyse kan je eenvoudig een afspraak maken via de website. 


 


 

Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Ook voor gecertificeerde steunzolen voor in veiligheidsschoenen kan je bij ons terecht. Houd er steeds rekening mee dat veiligheidsschoenen aan bepaalde voorschriften moeten voldoen. Belangrijk hierbij is dat ook de steunzolen die je draagt in de veiligheidsschoenen aan de normeringsvoorschriften moeten beantwoorden. Dit is essentieel op de werkvloer ter voorkoming van ongevallen of problemen. Je kan daarom dus niet zomaar de steunzolen uit je dagelijkse schoenen gebruiken in je werkschoenen 


Wanneer je veiligheidsschoenen moet dragen op het werk en ervoor opteert om steunzolen te dragen in deze schoenen, laat je dus best steeds nakijken aan welke voorschriften je steunzolen moeten voldoen. Je houdt hier dus best ook rekening mee wanneer je een tweede paar laat maken. Bij Schaeps kan je ook deze gecertificeerde steunzolen op maat laten maken. Breng zeker de nodige informatie mee (zoals het type, merk en de maat van de werkschoen) naar je afspraak en dan bekijken we samen wat nodig is! 

Steunzoleninveiligheidsschoenen1.png
Steunzoleninveiligheidsschoenen2.png

Op maat gemaakt voor je schoen

Wanneer je bij Schaeps steunzolen op maat laat maken, passen we ze tijdens je afspraak precies in je schoenen om de perfecte pasvorm en perfecte functionaliteit te garanderen. Bij aflevering zijn de steunzolen nog niet op maat gesneden, omdat we ze uiteraard niet kunnen maken in jouw schoen. De steunzool is natuurlijk wel al perfect afgestemd op je voet, maar wordt tijdens je laatste afspraak daarom precies op maat gesneden om in jouw favoriete paar schoenen te passen. Bij Schaeps staat comfort én functionaliteit voorop. We zullen er dus alles aan doen om de perfecte steunzolen voor je af te leveren.  


Mocht je na het verkrijgen van je steunzolen (binnen de maand na je laatste afspraak) merken dat er toch iets niet in orde is, dan mag je gratis terug op controle komen. We doen er dan alles aan om het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. Let wel op: maak hier zeker een afspraak voor! 


Schaeps is bovendien een geconventioneerde bandagist en orthopedist, waardoor een terugbetaling voor steunzolen van uw ziekenfonds mogelijk is. Lees hierover meer op volgende pagina: Prijs en tussenkomst Mutualiteit 

 


Het comfort van een tweede paar

Net zoals met een bril, kan het bevorderend zijn om een tweede paar steunzolen aan te schaffen. Voor elke activiteit is er een aangepaste steunzool die een betere ondersteuning kan bieden en klachten kan voorkomen. Sportsteunzolen zijn bijvoorbeeld totaal verschillend van steunzolen voor alledaags gebruik. Bij een sportsteunzool staat schokdemping al heel snel centraal, terwijl dat bij een alledaagse steunzool niet altijd nodig is.

Een ander voorbeeld zijn steunzolen voor sandalen. Je kan ervoor kiezen om specifiek steunzolen te laten maken die helemaal aangepast zijn aan jou sandaal. Het voordeel hiervan is dat de steunzool er perfect in zal liggen en bijna niemand zal opmerken dat je steunzolen draagt. Daarenboven blijft je steunzool ook veel beter liggen en heb je een betere ondersteuning.  
Verder is het ook gewoon heel gemakkelijk om een tweede paar te hebben. Je moet dan niet telkens je steunzolen oversteken van de ene schoen naar de andere. Niet elke steunzool is gelijk, waardoor de werking ervan ook verschillend is. Steunzolen die gemaakt zijn voor een specifiek paar schoenen zullen in een ander paar niet dezelfde (optimale) werking hebben.   


Een tweede paar steunzolen is daarom geen overbodige luxe. Meer nog, een tweede paar steunzolen staat garant voor een duurzamer gebruik vanwege het regelmatig (kunnen) afwisselen zodoende dat de steunzolen voldoende verlucht worden. Met een tweede paar steunzolen garandeer je dus niet alleen dat je steunzolen perfect passen in de schoenen waarin je ze op dat moment draagt, maar ook dat ze langer zullen meegaan! Vergeten je steunzolen over te steken en zonder comfortabele zool op stap zijn is vanaf dan geen dagelijkse kost meer! 

Wat kan Schaeps voor u doen?

Schaeps heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring in het vervaardigen van steunzolen. Je kan bij ons terecht voor steunzolen in verschillende uitvoeringen en voor verschillende schoenen. Je krijgt bij Schaeps ook korting wanneer je twee paar steunzolen bestelt in één bestelling. Meer info hierover vind je in de winkel. 

  

 • 20 euro korting op het tweede paar wanneer je 2 paar steunzolen tegelijk aankoopt. 

 • 10 euro korting op het tweede paar wanneer je het tweede paar binnen de maand na de bestelling van het eerste paar aankoopt. 

 • De korting vervalt wanneer je het tweede paar aankoopt ná de eerste maand verstreken is. 

 • Steunzolen voor veiligheidsschoenen vallen niet onder deze actie. 


Wens je graag nog meer informatie over de juiste steunzool voor je favoriete paar schoenen? Zit je met vragen of ben je in het bezit van een doktersvoorschrift? Twijfel niet om een afspraak te maken! Onze professionals staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies op maat, ook wanneer je een vrijblijvende consultatie wenst. Bij Schaeps voorzien we je van de beste zorgen. 

Maak eenvoudig een afspraak online via de website, of kom langs in de winkel.