Amoena shapers voor een symmetrisch silhouet; misschien wel dé oplossing voor jou

Hoofdingafbeelding1.png

Het is niet altijd even gemakkelijk om te praten over imperfecties aan je lichaam. Vele vrouwen hebben echter ongelijke borsten, en voelen zich daar onzeker over. Er bestaat echter een eenvoudige, non-invasieve, oplossing voor deze asymmetrie; een shaper.

Het is niet altijd even gemakkelijk om te praten over imperfecties aan je lichaam. Vele vrouwen hebben echter ongelijke borsten, en voelen zich daar misschien onzeker over. Er bestaat echter een eenvoudige, non-invasieve, oplossing voor deze asymmetrie; een shaper. In onderstaande blogpost vertellen we je daarom over wat shapers zijn, wanneer ze gebruikt kunnen worden, en wat de voordelen ervan zijn. Elke vrouw verdient het namelijk om zelfzeker door het leven te gaan. 


Vrouwen die een borstoperatie zijn ondergaan kunnen na verloop van tijd tekenen vertonen van asymmetrie in de borsten. Deze ongelijkheden komen vaak voor kort na een behandeling of na het herstelproces. Zo’n ongelijkheid heeft niet alleen emotioneel een impact, maar kan ook fysieke problemen veroorzaken wanneer het gaat om een zeer uitgesproken assymetrie omdat het gewicht dan niet gelijk verdeeld wordt; een slechte houding, bijvoorbeeld, of spanning in de nek, shouders, en rug. Shapers kunnen hier een oplossing voor bieden. 


Er is geen reden om je alleen te voelen, of te denken dat je alleen staat in het zoeken van een oplossing. Schaeps wil een partner zijn binnen jouw borstzorg. Indien gewenst begeleiden we je ook doorheen het hele traject op weg naar, en herstellend van, een borstoperatie. Klaarstaan om je oplossingen aan te reiken in deze fase hoort daar dan ook bij. We hebben bij Schaeps verschillende shapers ter beschikking die je asymmetrie en zelfvertrouwen kunnen herstellen na een borstoperatie of een andere oorzaak.We staan paraat om je te voorzien van de beste zorgen. 

1000x1000-Balance-1.jpg
1000x1000-Balance-4.jpg

Wat is een shaper? 

Shapers zijn niet-chirurgische siliconen inzetten dieop de huid worden aangebracht, of in je beha worden geplaatst ter compensatie van ontbrekend borstweefsel of ter herstelling van de symmetrie. Er bestaan dus shapers specifiek ontworpen om te dragen op de huid, maar het is ook mogelijk shapers comfortabel te dragen in een goed passende beha. Het dragen van een shaper is daarom makkelijk én comfortabel. Om een geschikte beha te vinden om een shaper in te dragen, is het aangeraden om een professional aan te spreken. Niet elke beha is hier namelijk voor geschikt.  


Shapers bestaan in verschillende vormen en matenEr bestaan bijvoorbeeld shapers voor de onderkant van de borst te compenseren, maar ook shapers die gedragen worden aan de bovenkant van de borst, de zijkant van de borst, of het volume compenseren van de gehele borst.  


Om te weten welke shaper het beste bij je past, laat je je best bijstaan door een professional die je advies kan geven op maat. Hieronder geven we je alvast een greep uit het aanbod: 

 

Balance adapt air

 • Individueel aanpasbaar qua grootte dankzij de luchtkamer
 • Goede aansluiting op de borstwand
 • Comfort+ temperatuurregeling
 • Vooral geschikt voor: vrouwen met ongelijke littekens, schommelingen in gewicht, of lymfoedeem

Balance contact 

 • Hecht zich direct op de huid
 • Comfort+ temperatuur-regelende technologie
 • Vooral geschikt voor: vrouwen met lymfoedeem.

Balance nature

 • Geeft het meest natuurlijke draagcomfort.
 • Comfort+ temperatuurregeling
 • Vooral geschikt voor: vrouwen met een gevoelig littekengebied

Balance essential

 • Compenseert ontbrekend borstweefsel
 • Vooral geschikt voor: eenvoudig asymmetrie compenseren

 

 

Hoe begin ik aan mijn zoektocht naar de juiste shaper? 

 

Shapers zijn een goede oplossing voor vrouwen die ongelijke borsten hebben na een borstsparende operatie, na meerdere biopsieën, of bij natuurlijke borstasymmetrie. Als je niet zeker bent of een shaper de beste oplossing is voor jouw situatie, kan je steeds langskomen bij Schaeps; onze professionals helpen je bij het maken van de juiste keuzeWe kunnen je steeds bijstaan bij een fitting en kunnen je, indien gewenst, ook andere mogelijkheden aanreiken. 

 


Je komt mogelijks ook in aanmerking voor een terugbetaling via je zorgverzekering. Informeer je naar de mogelijkheden voor je op zoek gaat naar de juiste shaper. Je hebt voor een terugbetaling wel steeds een voorschrift nodig van je behandelende arts. Wat kan Schaeps voor je betekenen? 

Omdat je je niet onzeker zou hoeven te voelen, en omdat je het verdient om sterk en zelfverzekerd in je eigen lichaam te zitten, wil Schaeps een partner zijn binnen jouw borstzorg. Ontdek wat een shaper voor jou kan betekenen, en kom langs voor een afspraak. We bekijken dan samen de mogelijkheden. We zoeken dan samen een oplossing die aangepast is aan jouw situatie en waarbij je je comfortabeler voelt dan ooit. 

Heb je nood aan meer informatie? Maak eenvoudig een afspraak en kom langs in de winkel voor advies!