Comfortabel zwemmen met een borstprothese? Jazeker!

Timeless_Chic_TA_71538_HERO_1369.jpg

Wist je dat je met de juiste borstprothese aan kan zwemmen? Zeker wel!

Je hoeft je favoriete ontspanning niet aan de kant te zetten omdat je een prothese draagt. Dankzij aangepaste zwem-borstprotheses en speciaal vervaardigde badmode kan je comfortabel en genietend het water in! 

Ontdek de producten in dit artikel

Toon alle producten

91328_0.jpg

91328 - Anita

1046X2 - SILICONEN DEELPROTHESE VOLUME

€ 248,93

90749_0.JPG

90749 - Anita

1052X2 BORSTPROTHESE SILICONE SOFTTOUCH

€ 252,82

90180_0.jpg

90180 - Amoena

BALANCE NATURA SE

€ 248,93

90181_0.jpg

90181 - Amoena

BALANCE CONTACT MD

€ 248,93

De zwemprothese 

Een zwemprothese is voorzien van een speciale ribstructuur aan de achterkant. Deze is speciaal ontworpen om licht en comfortabel aan te voelen tijdens sportieve activiteiten, onder andere bij het zwemmen. Het water stroomt sneller weg via de holle ruimtes die gecreëerd worden door de ribstructuur, waardoor de huid bovendien ook optimaal kan ventileren. 


Het nadeel van zwemmen met een gewone borstprothese zit hem in het doorhangend effect dat gecreëerd wordt.Dit is oncomfortabel en maakt het zwemmen minder fijn. Het is ook niet aangeraden om te zwemmen met een gewone borstprothese omwille van de chloor die aanwezig is in het water; deze heeft namelijk een effect op de prothese, waardoor de toplaag sneller aangetast zal worden. Wanneer je regelmatig het water in gaat is het dus zeker aangeraden om een aangepaste zwemprothese aan te schaffen! Deze prothese dient na elke zwembeurt gewassen te worden met een zachte zeep. 

 

We zetten graag even de Amoena Aqua Wave, de Anita Aque, en de Anita Active Ocean protheses in de kijker. Deze siliconen borstprotheses zijn speciaal ontworpen om te gebruiken tijdens het zwemmen. 


  • De protheses zijn gemaakt van waterdichte, doorzichtige silicone die snel droogt en 30% lichter is dan een standaard borstprothese. 

  • De ribstructuur aan de achterkant van de protheses zorgt voor een vlotte doorstroom van zowel water als lucht, waardoor er geen vacuümeffect kan optreden. 

  • De protheses worden daarnaast geleverd met een handig, waterbestendig tasje waarin je de prothese handig kan opbergen en meenemen wanneer je gaat zwemmen. 

1.png
eigenschappenbadmode.png

Badmode speciaal ontworpen om te dragen met een borstprothese  

Voor borstgeopereerde vrouwen is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op hun prothese en badkleding. Er is daarom badmode beschikbaar die specifiek ontworpen is om te dragen met een borstprothese. Enkele voordelen die vaak gebruikt worden zijn; een iets hoger uitgesneden decolleté, specifiek ontworpen prothesehoesjes, een elastische onder-band om de prothese op de juiste plaats te houden, schouderbanden, en aangepaste armuitsnijdingen voor optimaal comfort. Aangepaste badmode voor dames die een borstprothese dragen is dus zeer belangrijk.  

 

Bij Schaeps hebben we daarom een uitgebreid aanbod badmode beschikbaar die voorzien is van de belangrijkste elementen die het comfort tijdens het zwemmen kunnen verhogen. Onze nieuwe collectie is reeds beschikbaar.  

Wat kan Schaeps voor je doen? 

Bij Schaeps beschikken we over een ruim aanbod borstprotheses en aangepaste badmode of vrijetijdskledij die geschikt is om te dragen met protheses. Onze professionals staan daarnaast steeds voor je klaar wanneer je vragen hebt of wanneer je graag vrijblijvend advies komt opdoen. 


Ontdek onze collectie protheses en collectie badmode op de website, of kom langs in de winkel om eens een kijkje te nemen in ons nieuwe gamma. Je kan eenvoudig een afspraak maken op de website om langs te komen voor een consultatie of advies. 

 

Heb je nood aan meer informatie? Maak eenvoudig een afspraak online en kom langs voor advies!