Ontdek de plooibare en demonteerbare scooters bij Schaeps; ideaal om op reis te gaan!

Hoofdingafbeelding.png

Ben je minder goed ter been, of heb je behoefte aan wat extra hulp op verplaatsing of bij lange wandelingen? Denk dan eens aan een transporteerbare scootmobiel!

Weinig mensen zijn op de hoogte van het feit dat er ook eenvoudig mee te nemen scooters bestaan, naast de plooibare rolstoelen en rollators. Zo’n plooibare of demonteerbare scootmobiel is eenvoudig mee te nemen op verplaatsing; de ideale partner voor op reis of dag uitstapjes! Of je nu een dagje naar de zee gaat, of je gaat wat verder op reis; een plooibare of demonteerbare scootmobiel kan je nieuwe vrijheid bezorgen! 

Compact, plooibaar, transporteerbaar – Alle voordelen op een rij  

Een compacte en plooibare scooter is ideaal om mee te nemen in de auto om op verplaatsing te gebruiken. Denk maar aan uitstapjes naar de stad, de zee, of de dierentuin, bijvoorbeeld. Een transporteerbare scootmobiel is daarnaast klein genoeg om in de auto weg te zetten, of standaard te laten liggen voor de volgende leuke activiteit, omwille van het feit dat ze inklapbaar of opvouwbaar zijn. Zo klein zelfs, dat die opgeplooid minder plek inneemt dan een kinderwagen! Je zou het kunnen vergelijken met een kleine reiskoffer.


Daarnaast bestaan er ook demonteerbare scooters die in verschillende stukken kunnen opgeborgen worden en daarna weer eenvoudig in elkaar gestoken kunnen worden. Deze scooters zijn daarom ook een ideale oplossing voor wanneer je op reis wil gaan en je scootmobiel wil meenemen. 

Plooibareendemonteerbarescooter1.png
Plooibareendemonteerbarescooter2.png

Verschillende modellen 

Er bestaan verschillende modellen binnen de transporteerbare scooters. Elk model heeft ook specifieke eigenschappen zoals een aangepaste actieradius, gebruikersgewicht, enzovoort. Hieronder zetten we even het verschil tussen de plooibare en demonteerbare scooters op een rijtje.  


  • Actieradius: 13-19 km 
  • Maximum snelheid: 6-8 km/h 

  • Maximum gebruikersgewicht: 115 kg 

  • Plooibaar/inklapbaar 

  • accu van 12 volt – verwijderbaar & oplaadbaar buiten de scooter 


  • Actieradius:10-25 km 

  • Maximum snelheid:6-8 km/h 

  • Maximum gebruikersgewicht:115-120 kg 

  • Demonteerbaar 

  • 1 of 2 accu’s van 12 volt – verwijderbaar & oplaadbaar buiten de scooter 


Opgelet; hoewel ze zeer gelijkaardig eigenschappen hebben, beschikken de scooters elks over eigen, specifieke eigenschappen. Het hangt dus af van het model hoe ver, hoe snel, en hoe lang je kan rijden! Wanneer je een keuze maakt tussen een plooibare of demonteerbare scootmobiel, vergelijk je dus best ook de verschillende eigenschappen binnen eenzelfde categorie om de scootmobiel te kiezen die het beste bij je past.  

Wat kan Schaeps voor je doen?  

Schaeps beschikt over een ruim aanbod scooters, elk met verschillende voordelen en eigenschapen. Voor een uitgebreide toelichting ben je steeds welkom in de winkel. Maak hiervoor eenvoudig een afspraak online, zo kunnen we voldoende tijd vrijmaken om jouw situatie samen te bekijken. 


Ben je nog niet overtuigd, of hebt je nog meer informatie nodig? Twijfel niet om ons te contacteren voor meer info. Onze professionals geven je graag advies op maat en staan klaar om je bij te staan bij het maken van jouw keuze.  


Ben je op zoek naar een ander soort mobiliteitsmiddel? Geen probleem! Ook daar kan Schaeps je bij helpen. We beschikken namelijk niet alleen over een ruim aanbod scooters, maar hebben ook rolstoelen, rollators en wandelstokken in ons aanbod. Voor meer informatie kan je steeds terecht in de winkel. 

Wens je graag meer informatie of wil je onze scooters eens bekijken? Maak een afspraak en kom langs.