De Xsensible wandeltrends van 2022

Hoofdingafbeelding.png

Wat 2021 ons geleerd heeft is dat we in ons eigen land ook leuke wandelingen kunnen maken. Heerlijk genieten van de natuur en de omgeving doet ons goed, maar dan is een paar goede wandelschoen natuurlijk wel essentieel!

Wat 2021 ons geleerd heeft is dat we in ons eigen land ook leuke wandelingen kunnen maken. Heerlijk genieten van de natuur en de omgeving doet ons goed, maar dan is een paar goede wandelschoen natuurlijk wel essentieel! Hieronder willen we jullie daarom even op de hoogte brengen van de Xsensiblewandeltrends van 2022 om je wandeling naar een nieuw niveau te tillen! 

Combineer wandelen met techniek 

Jezelf verbinden met de natuur geeft je een geweldig gevoel; een dagje verbinding maken met jezelf doet ook wonderen! Tijdens een wandeling is het ook leuk om techniek en wandelen te kunnen combineren! Wat dacht je bijvoorbeeld van een app op je telefoon die je wandeling kan verrijken? Misschien vind je zo wel een nieuwe wandelroute die je kan proberen, of misschien kan je op zoek gaan naar dieren tijdens je wandeling die je dan in een dierenzoeker app kan aanduiden. Zo blijf je gemotiveerd op wandel, en maak je er een echte uitstap van  


 

Verleg je grenzen, probeer Shinrin-yoku natuurtherapie 

Xsenisble gebruikt in hun wandelschoenen innovatieve technieken waarvoor ze inspiratie haalden in Japan. Denk maar aan de balanstechnologie die gebruikt wordt in het Stretchwalker-concept dat tot stand kwam door de Ippon-bageta slippers uit japan te bestuderen. Maar het hoeft daar niet bij te blijven! Je kan ook tijdens het wandelen Japanse natuurtherapie toepassen, bijvoorbeeld. 


Shinrin-yoku kan letterlijk vertaald worden als “bosbaden” en wordt in Japan vaak toegepast om te ontspannen in de natuur. Wanneer je deze natuurtherapie toepast tracht je opnieuw verbinding te maken met de natuur. Je gaat vanuit jezelf de natuur inwandelen en neemt bewust alles op dat je om je heen ziet. Je hoeft er niet veel voor te doen; probeer gewoon mindful te wandelen en laat de natuur je opnieuw energie geven! Of je nu naar het bos trekt, of in een park wandelt; die connectie kan je overal maken. Zelfs even blootvoets in je eigen tuin lopen zal je meer verbinding geven. Aan het bosbaden maar! 

Xsensible1.png
Xsensible2.png

Ga op zoek naar happy stones 

Hoorde je al van happy stones? Dit zijn geschilderde stenen die verstopt worden in de natuur. Zo wordt een wandeling in de natuur heel wat leuker; je kan namelijk een gevonden happy stone mee naar huis nemen, of verplaatsen, of misschien maak je er even later zelf wel een die je kan verstoppen! Het afgelopen jaar is het happy stones project uitgegroeid tot een heus fenomeen. Misschien verstop jij tijdens je volgende wandeling wel een handvol beschilderde stenen voor anderen om te zoeken? Een mix van stijl en comfort 

Met de Xsensible wandelschoenen loop je stijlvol en comfortabel door de natuur in 2022. De hikingcollectie van Xsensible bevat geen robuuste wandelschoenen of bottinen, maar lichte designs die de weersomstandigheden kunnen weerstaan en toch voldoende comfort bieden. 


De bovenkant van de Xsensible wandelschoenen is voorzien van duurzaam kunststoftextiel dat rekbaar is en alle weersomstandigheden kan weerstaan. Je voeten worden droog en comfortabel gehouden zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Het aangepaste rubberprofiel is daarnaast voorzien van een antisliplaag, zodat je ook op oneffen ondergrond voldoende grip hebt. In een Xsensible wandelschoen kan je dus stijlvol je trektochten tegemoet! 

 


Modetrends van 2022; een nieuwe wandelschoenen 

Ook de nieuwste modetrends van 2022 werden opgenomen in de nieuwe hikingcollectie van Xsensible! Het wandelseizoen van 2022 wordt gekenmerkt door veel neutrale kleuren en natuurlijke patronen. Deze werden daarom op een stijlvolle manier opgenomen in de hikingcollectie met nieuwe modellen van XsensibleNaast comfort staat stijl en wandelplezier dan ook voorop voor Xsensible. 

Wat kan Schaeps voor je doen? 

Vertrek je binnenkort op wandel en ben je op zoek naar een goed paar wandelschoenen? Of ben je op zoek naar advies omtrent de best passende schoen voor jouw activiteit? Twijfel dan niet om contact op te nemen met ons, of kom langs in onze winkel. We helpen je graag verder en adviseren je over de verschillende mogelijkheden. Bij Schaeps hebben we voor iedereen een gepaste Xsensible wandelschoen!   


Op zoek naar een wandelschoen waar een steunzool in past? Of heb je nood aan op maat-gemaakte schoenen? Neem even contact op met ons, en we bekijken wat we voor u kunnen doen. Ons atelier is te allen tijde beschikbaar voor de vervaardiging van steunzolen of orthopedische schoenen. Voor meer info kan je de website bezoeken of langskomen in de winkel. 

Op zoek naar nieuwe wandelschoenen? Bestel online, of kom langs in de winkel!