Ontdek de nieuwste kniebrace bij Schaeps: de Bauerfeind GenuTrain OA

96951_5.jpg

Schaeps heeft sinds kort een nieuwe kniebrace aan het gamma toegevoegd: de Bauerfeind GenuTrain OA die specifiek gemaakt is om mensen met osteoarthritis (gonartrose) te helpen.

Gonartrose in de knie?

Degeneratieve artritis van de knie (oasteoarthritis of gonartrose) is een aandoening waarbij het natuurlijke kraakbeen van het gewrichtsoppervlak langzaam slijt. Dit kan leiden tot verwondingen aan het kraakbeen en/of het bot, of tot instabiliteit van het kniegewrichtDe binnen- of buitenkant van de knie wordt omwille van artrose daarom ook vaak beïnvloed door pijn.Veel voorkomende oorzaken hiervan zijn standsafwijkingen van het been of overmatige belasting van het kniegewricht.

Bij Schaeps zijn er heel wat kniebraceen producten beschikbaar die de pijn bij artrose kunnen verlichten. Zo ook de producten van Bauerfeind. De nieuwste kniebrace in het gamma is de GenuTrain OA-kniebrace die speciaal ontwikkeld is voor het verlichten van de pijn bij artrose in de knie. Het is klinisch bewezen dat de GenuTrain OA verlichting biedt van pijnlijke artrose in de knie door het innovatief toedienen van compressie op cruciale plekken. Daardoor is het mogelijk om langer actief te zijn en de pijn merkbaar te verminderen. 

Wat onderscheidt de GenuTrain OA van andere kniebraces?

De GenuTrain OA-kniebrace van Bauerfeind maakt gebruik van innovatieve technieken en materialen om maximale ondersteuning van het kniegewricht te kunnen garanderen. Mensen men gonartrose hebben vaak last van instabiliteit of pijn tijdens het bewegen, waardoor extra ondersteuning op enkele cruciale punten van de knie uiterst belangrijk is om een veilige en pijnvrije ervaring tijdens het wandelen te kunnen garanderen.

De kniebrace zorgt voor gerichte ontlasting en stabilisatie van de knie, wat een positieve invloed heeft op de bewegings- en activiteitmogelijkheden voor patiënten met gonartrose. Meer precies ontlast de GenuTrain OA de pijnlijke zijde aan de binnen- of buitenkant van de knie. De pijnverlichting en ondersteuning help zowel bij patiënten met artrose, als bij blessures of instabiliteit. Het lichte gewicht, het ademende 3D breiwerk, en de flexibele en drukvrije zone in de knieholte dragen allemaal bij tot een aangenaam draagcomfort. Deze voordelen zorgen er ook voor dat de brace optimaal functioneert en aangenaam is om te dragen zelfs voor een langere periode.

De GenuTrain OA-kniebrace van Bauerfeind voorziet dus (1) extra ondersteuning en merkbare ontlasting van de pijnlijke zijde van de knie, (2) extra, individueel aanpasbare ontlasting dankzij het innovatieve Boa Fit Systeem, en (3) optimaal draagcomfort, zelfs voor langere periodes. 

96951_0.jpg
96951_3.jpg

De 5 kenmerkende elementen van eenGenuTrain OA kniebrace

 

 1. Verstelbaar, achtvormig bandensysteemvoor innovatieve ontlasting. 

 1. Stabiliserend scharnier dat zich automatisch aanpast aan de vorm van het been. Het scharnier beperkt en controleert ook de flexie en extensie van de knie. Het scharnier stabiliseert zo de hele knie. 

 1. Airknit compressie-breiwerk: licht en vlak voor extra draagcomfort. 

 1. Boa Fit-systeem voor gemakkelijk instelbare ontlasting. Dit systeem zorgt ervoor dat de ontlasting volledig afgestemd kan worden op de activiteit. 

 1. Vingerlussen die het aan- en uittrekken vereenvoudigen  Indicaties

Enkele indicaties die het gebruik van de GenuTrain OA-kniebrace rechtvaardigen:


 • Mediale of laterale gonartrose van het kniegewricht 

 • Instabiliteit (mediolateraal) 

 • Na een kraakbeenoperatie  

 • Na een eenzijdige meniscuslaesie 

 • Ziekte van Ahlbäck (osteonecrose) 

 • Botkneuzing  


Wat kan Schaeps voor u doen?

Schaeps beschikt over een ruim aanbod kniebraces voor verschillende aandoeningen. Er is dus voor elke blessure of situatie wel een geschikte kniebrace te vinden in het Schaeps gamma. 


Ben je echter nog op zoek naar de meest geschikte kniebrace, of heb je nog vragen? Kom gerust langs in de winkel voor advies, of maak een afspraak online. Onze professionals helpen je graag verder bij het maken van je beslissing. We staan ook garant voor een correcte maatname en persoonlijk advies indien je daar nood aan hebt. 

Nood aan meer informatie of advies? Maak een afspraak online en kom langs in de winkel.