Dé oplossing voor een instabiele enkel: de Push med Aequi enkelbrace

83674_0.jpg

Ben je op zoek naar een stevige enkelbrace? Heb je last van een instabiele enkel of heb je al meerdere malen je voet omgeslagen? Dan is de Push med Aequi enkelbrace misschien wel iets voor jou!

Dankzij de combinatie van een harde schelp aan de binnenzijde van de enkelen een comfortabele en stevige schuimband aan de buitenzijde stabiliseert de Push Aequi enkelbrace je enkel zo opdat instabiliteit nu slechts onderdeel van het verleden is! 

De Push medAequi enkelbrace

De Push enkelbrace Aequi is een efficiënte enkelbrace die maximale ondersteuning biedt tijdens het bewegen. De Aequi brace staat erom gekend om de ideale balans te bereiken tussen draagcomfort en een optimale ondersteuning van de instabiele enkel dankzij de harde schelp en stevige banden.De brace werkt optimaal wanneer deze over de sok gedragen wordt, en in een stevige schoen met veters.


De harde schelp bevindt zich aan de binnenzijde van de enkel, met een uitholling waar de malleolus comfortabel inpast. Aan de buitenkant van de enkel is de brace voorzien van voorgevormd schuim dat zich aanpast naar de individuele vorm van de enkel en voet. Daarnaast beschikt de enkelbrace ook over een band met een klittenband sluiting die diagonaal over de enkel wordt aangetrokken voor optimale ondersteuning. De elastische banden brengen daardoor druk aan rond de enkel, waardoor instabiliteit volledig uit de weg gegaan wordt.


Dankzij de stevige schelp en maximale ondersteuning dankzij de comfortabele banden is de Push Med Aequi enkelbrace de ideale brace om (langdurig) te gebruiken bij chronische instabiliteit in de enkel. Het naar buiten en binnen kantelen van de enkel wordt beperkt dankzij de stevige schelp, waardoor het omslaan van de enkel nagenoeg onmogelijk is. De bewegingsvrijheid om de enkel te buigen en strekken (naar voren en achteren) wordt echter volledig behouden, waardoor er geen hinder ondervonden wordt tijdens het wandelen of lopen. 

83674_3.jpg
83674_2.jpg

UNIEK: de Push medAequi junior!

De Aequi enkelbrace van Push is de enige enkelbrace waarvan een junior versie bestaat, specifiek voor kleine kinderen. Dit is uniek in het orthopediegamma bij Schaeps, en daarom de moeite waard om even in de kijker te zetten.


De Push Aequi junior enkelbrace heeft dezelfde kenmerken en kwaliteiten als de normale versie, maar is specifiek aangepast aan de grootte van een kindervoet. Ook zijn de junior versies van deze enkelbrace voorzien van andere kleuren om er aantrekkelijker uit te zien voor kinderen! De brace is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar (met een schoenmaat van ongeveer 30-36).


Dankzij de combinatie van stevige en zachte (maar sterke) materialen is deze brace ook geschikt voor de gevoelige kindervoet. En aangezien de brace over de sok gedragen wordt, wordt eventuele irritatie voor de kindervoet volledig vermeden. 

Wat kan Schaeps voor u doen? 

Schaeps staat paraat om je te adviseren bij het maken van de juiste keuze tussen de verschillende enkelbraces uit ons gamma. We staan daarnaast garant voor een correcte maatname wanneer nodig, en adviseren je over de verschillende mogelijkheden gezien jouw specifieke situatie.


Heb je daarnaast nog vragen over een eventuele (gedeeltelijke) tussenkomst voor de aankoop van je brace? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. We geven je graag meer informatie over de procedure en mogelijkheden. 

Meer informatie nodig, of advies op maat? Maak eenvoudig een afspraak en kom langs in de winkel.