Het gemak van een transporteerbare rolstoel

plooibarerolstoel.png

Ben je nog goed ter been voor korte stukken wandelen, maar heb je behoefte aan wat extra hulp op verplaatsing of bij lange wandelingen? Denk dan eens aan een transporteerbare rolstoel!

Een transfert invalidewagen is gemakkelijk op te bergen, mee te nemen, en een ideale partner bij uitstapjes. Een kleine kost geeft je een groot resultaat. Hieronder gaan we even in op de verschillende voordelen van zo’n transporteerbare rolstoel. 

Compact, plooibaar, transporteerbaar – Alle voordelen op een rij 

Een compacte en plooibare rolstoel is ideaal om mee te nemen in de auto om op verplaatsing te gebruiken. Denk maar aan uitstapjes naar de stad, de zee, of de dierentuin, bijvoorbeeld. Een transporteerbare invalidewagen is daarnaast klein genoeg om in de auto weg te zetten, of standaard te laten liggen voor de volgende leuke activiteit. Zo klein zelfs, dat die opgeplooid minder plek inneemt dan een kinderwagen! 


Een compacte rolstoel licht in gewicht, wat het transport nog makkelijker maakt. Bij Schaeps beschikken we over invalidewagens die slechts 9.5 kilogram wegen! Perfect voor mensen die slechter ter been zijn, en toch hun zelfstandigheid graag behouden tijdens uitstapjes dus.  

BobbyEVO-3Qview.jpg
BobbyEVO-Folded-nolegrests.jpg

Bobby & Bobby Evo 

Bij Schaeps hebben we twee invalidewagens die aan al deze eigenschappen voldoen: de Bobby en de Bobby Evo. Dit zijn dan ook de ideale rolstoelen om mee op verplaatsing te nemen. 

 

De eigenschappen van de Bobby op een rijtje: 

 • Lichte, compacte rolstoel die zeer compact opgeborgen kan worden. Past zelfs in de kleinste wagens 

 • Lichtgewicht rolstoel van minder dan 10 kg, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.   

 • Uitgerust met remmen voor de begeleider en ergonomische duwhandvatten. 

 • Voorzien van armsteunen (niet opklapbaar!) voor een hoger comfort. 

 • Plooibare rugbuizen om transport te vereenvoudigen. 

 • Eenvoudig te demonteren voetsteunen. 

 • Uitvoering in blauwe kleur. 

 


De eigenschappen van de Bobby Evo op een rijtje: 

 • Lichte, compacte rolstoel die zeer compact opgeborgen kan wordenPast zelfs in de kleinste wagens!  

 • Lichtgewicht rolstoel van minder dan 10 kg, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.  

 • Uitgerust met remmen voor de begeleider en ergonomische duwhandvatten. 

 • Voorzien van opklapbare(!) armsteunen – ideaal voor transport en hoger comfort. 

 • Plooibare rugbuizen om transport te vereenvoudigen. 

 • Eenvoudig te demonteren voetsteunen. 

 • Uitvoering in witte kleur. 

 

 

 


Opgelet; hoewel ze zeer gelijkaardig eigenschappen hebben, beschikt de Bobby Evo niet over exact dezelfde voordelen als de gewone Bobby. De Bobby Evo heeft onder andere de mogelijkheid om de armleggers omhoog te klappen, wat bij de gewone Bobby niet kan. 


Wanneer je een keuze maakt tussen beiden, vergelijk je dus best de verschillende eigenschappen om de rolstoel te kiezen die het beste bij je past. Daarnaast zijn de Bobby en de Bobby Evo rolstoelen instap modellen. Voor een intensiever of meer specifiek gebruik is er een groot gamma standaard en aangepaste invalidewagens beschikbaar bij Schaeps. 

Wat kan Schaeps voor u doen? 

Schaeps beschikt over een ruim aanbod rolstoelen, elks met verschillende voordelen en eigenschapen. Voor een uitgebreide toelichting ben je steeds welkom in de winkel. Maak hiervoor eenvoudig een afspraak online, zo kunnen we voldoende tijd vrijmaken om jouw situatie samen te bekijken.


Bent u nog niet overtuigd, of hebt u nog meer informatie nodig? Twijfel niet om ons te contacteren voor meer info. Onze professionals geven je graag advies op maat en staan klaar om u bij te staan bij het maken van uw keuze. 


Bent u op zoek naar een ander soort mobiliteitsmiddel? Geen probleem! Ook daar kan Schaeps u bij helpen. We beschikken namelijk niet alleen over een ruim aanbod rolstoelen, maar hebben ook scooters, rollators en wandelstokken in ons aanbod. Voor meer informatie kan u steeds terecht in de winkel. 

Nood aan meer informatie? Maak eenvoudig een afspraak en kom langs voor advies op maat!