Hoe kies je de juiste rollator?

IMG_12371.jpg

Geniet je deze lente graag van het zonnetje met wat extra steun en een rust mogelijkheid? Misschien is een rollator dan wel de oplossing! Maar hoe kies je de rollator die het beste bij je past? Schaeps helpt je bij het maken van je keuze!

Waar moet je op letten bij het maken van je keuze, en wat zijn de mogelijkheden? In deze blogpost geeft Schaeps je enkele tips en sommen we graag even op waar je best rekening mee houdt bij het kiezen van de juiste rollator.  

De juiste keuze maken voor een gepaste rollator is enorm belangrijk om veilig op weg te gaan en onderweg voldoende te kunnen rusten. Een optimaal gekozen rollator kan je zelfstandigheid teruggeven. Eenrollator die niet volledig afgestemd is op jouw noden zal je echter niet optimaal kunnen begeleiden wanneer je op stap gaat. 

Hoe verloopt het keuzeproces? 

Schaeps helpt je bij het volledige keuzeproces. Er zit namelijk een bepaalde logica achter het kiezen voor de juiste rollator. Het is niet zomaar een rollator, elk mobiliteitshulpmiddel heeft specifieke eigenschappen en het is belangrijk om zoveel mogelijk af te stellen op jouw specifieke situatie. Eigenschappen van de ene rollator betekenen niets extra voor persoon A, maar kunnen voor persoon B enorm een wereld van verschil betekenen.  


Bij Schaeps begeleiden we je bij het maken van de juiste keuze. We stellen je enkele vragen over je dagelijkse activiteiten, we bekijken welke hulp je juist kan gebruiken en welke kenmerken je nieuwe mobiliteitshulpmiddel zeker moet bezitten. Afhankelijk van jouw antwoorden en noden gaan we dan samen met jou op zoek naar een gepaste rollator. Een rollator die niet alleen perfect aansluit bij jouw medische situatie en leefwijze, maar ook jouw persoonlijke voorkeur(en). 

Blogrollator2.png
Blogrollator3.png

Waar houd je rekening mee? 

De juiste keuze maken is dus belangrijk als je wil dat de rollator zoveel mogelijk hulp biedt in de situaties waarin je hem nodig hebt. Een slechte keuze, of kiezen voor de eerste rollator die je via het VSB of je ziekenkas kan krijgen, zal in de meeste gevallen niet voordelig zijn.  


Om zelfstandig buiten op stap te gaan is een correct mobiliteitshulpmiddel cruciaal. Hierbij is ook het materiaal waaruit dit hulpmiddel bestaat van belang. Maar ook het gewicht, de aan- of afwezigheid van een zitje, aangepaste remmen, of de aan- of afwezigheid van een handige draagtas zijn ook belangrijke elementen om mee rekening te houden.

Wat kan Schaeps voor u doen?

Schaeps staat voor je klaar om je te adviseren bij je keuze. We geven je ook graag persoonlijk advies op maat en reiken je verschillende opties aan die gezien jouw situatie ideaal zouden passen. 


Voor meer informatie kan je op onze informatiepagina’s alvast eens bekijken, of maak eenvoudig een afspraak via de website. Je mag natuurlijk ook steeds langskomen in de winkel! Onze medewerkers staan klaar om je van de beste service te voorzien. 

Heb je nood aan meer informatie? Maak eenvoudig een afspraak, en kom langs voor persoonlijk advies!