Sandalen/aanstekers en steunzolen: een (on)mogelijke combinatie?

f57be555-291f-49ba-a2a8-50b7ed9d9bdc.orig.jpg

Het wordt stilaan lente, de dagen worden warmer, en we dragen al eens sneller een paar lichte schoenen. Misschien haal je je sandalen of aanstekers zelfs al uit de kast? Let er dan op dat je ook aan je steunzolen denkt!

Het wordt stilaan lente, de dagen worden warmer, en we dragen al eens sneller een paar lichte schoenen. Misschien haal je je sandalen of aanstekers zelfs al uit de kast? Wanneer je dagelijks steunzolen draagt is het echter belangrijk om op te letten dat je ze dan ook in je nieuwe paar schoenen legt om te voorkomen dat je zonder comfortabel voetbed op pad gaat.  


“Maar steunzolen in sandalen dragen is onmogelijk,” hoor je vaak. Niets is minder waar! Je kan perfect steunzolen dragen in je favoriete paar sandalen of aanstekers; en dat zonder enig probleem! 

Ontdek de producten in dit artikel

Toon alle producten

84021_0.jpg

€ 29,50

83933_0.jpg

83933 - Bauerfeind

ERGOPAD REDUX HEEL 2 - SLIM

€ 59,70

83935_0.jpg

83935 - Bauerfeind

ERGOPAD WEIGHTFLEX 2 MEDIUM - SLIM

€ 53,00

83936_0.jpg

83936 - Bauerfeind

ERGOPAD WEIGHTFLEX 2 MEDIUM - WIDE

€ 53,00

Steunzolen voor sandalen/aanstekers 

Wanneer je steunzolen wil dragen in je sandalen of aanstekers is het wel belangrijk om even op te letten wat voor steunzolen je precies hebt. Niet elke steunzool is namelijk gelijk. Steunzolen worden gemaakt op basis van de persoonlijke noden en voetafdruk van de patiënt, maar ook op basis van de schoenen in dewelke de steunzolen terecht zullen komen. 


Steunzolen voor sandalen of aanstekers worden anders vervaardigd dan steunzolen die in dichte schoenen terechtkomen.Ze worden namelijk speciaal op dikte gebracht om in dit type schoen te blijven liggen, en het is daarnaast ook belangrijk dat ze niet al te opvallend zijn in de schoen. Je zou niet willen dat je mooie rode sandalen plots niet meer in de schijnwerpers staan omwille van een opvallende blauwe steunzool, bijvoorbeeld. 


 

 

Het comfort van een tweede paar 

Net zoals met een bril, kan het bevorderend zijn om een tweede paar steunzolen aan te schaffen. Voor elke activiteit is er een aangepaste steunzool die een betere ondersteuning kan bieden en klachten kan voorkomen. Sportsteunzolen zijn bijvoorbeeld totaal verschillend van steunzolen voor alledaags gebruik. En steunzolen die in sandalen gedragen worden zijn helemaal anders dan steunzolen die in dichte schoenen liggen.  


Het is vaak veel werk om je steunzolen telkens over te steken van schoen naar schoen. Daarnaast is het ook vaak niet mogelijk, of niet wenselijk om slechts 1 paar steunzolen te bezitten; denk maar aan topsporters of personen die dagelijks veiligheidsschoenen moeten dragen. Niet elke steunzool is gelijk, waardoor de werking ervan ook verschillend is. Steunzolen die gemaakt zijn voor een specifiek paar schoenen zullen in een ander paar niet dezelfde (optimale) werking hebben.  


Een tweede paar steunzolen is daarom geen overbodige luxe. Meer nog, een tweede paar steunzolen staat garant voor een duurzamer gebruik vanwege het regelmatig (kunnen) afwisselen zodoende dat de steunzolen voldoende verlucht worden. Met een tweede paar steunzolen garandeer je dus niet alleen dat je steunzolen perfect passen in de schoenen waarin je ze op dat moment draagt, maar ook dat ze langer zullen meegaan! Vergeten je steunzolen over te steken en zonder comfortabele zool op stap zijn is vanaf dan geen dagelijkse kost meer! 

 

 


Wat kan Schaeps voor u doen? 

Schaeps heeft reeds 30 jaar ervaring in het vervaardigen van steunzolen. Je kan bij ons terecht voor steunzolen in verschillende uitvoeringen en voor verschillende schoenen. Je krijgt bij Schaeps ook korting op het tweede paar dat je bestelt.  

  • 20 euro korting wanneer je 2 paar steunzolen samen aankoopt

  • 10 euro korting wanneer je het tweede paar binnen de maand na de bestelling van het eerste paar aankoopt

  • De korting vervalt wanneer je het tweede paar aankoopt ná de eerste maand verstreken is

  • Steunzolen voor orthopedische schoenen en veiligheidsschoen vallen niet onder deze actie

 

Wens je graag nog meer informatie over de juiste steunzool voor je favoriete paar schoenen? Zit je met vragen of ben je in het bezit van een doktersvoorschrift? Twijfel niet om een afspraak te maken! Onze professionals staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies op maat. 

Maak eenvoudig een afspraak en kom langs voor advies op maat!