Waarom compressiekousen dragen tijdens de zwangerschap?

Ontwerpzondertitel.png

COMPRESSIEKOUSEN MAKEN DEEL UIT VAN EEN GEKENDE BEHANDELING VOOR VAATPROBLEMEN. HET DRAGEN VAN ZULKE KOUSEN HOUDT SPATADERS ONDER CONTROLE, MAAR KAN OOK PREVENTIEF WERKEN. VOORAL TIJDENS DE ZWANGERSHAP ZIJN ZE ESSENTIEEL.

Compressiekousen dragen tijdens de zwangerschap

Het is misschien niet datgene waar je meteen aan denkt wanneer je zwanger bent, maar het dragen van compressiekousen of steunkousen tijdens de zwangerschap kan heel wat kwaaltjes vermijden waar aanstaande moeders vaak last van hebben. Denk maar aan spataders of zwangerschapsoedeem, bijvoorbeeld.

Spataders tijdens de zwangerschap zijn een veelvoorkomend kwaaltje dat wordt veroorzaakt door de hormonen die worden aangemaakt en het extra bloed dat door je lichaam stroomt. Je aders zetten namelijk uit onder invloed van die hormonen en dat extra bloed.

Het hormoon progesteron dat tijdens de zwangerschap in meerdere mate aanwezig is, zorgt daarbovenop voor een toegenomen elasticiteit in de baarmoeder en bloedvaten. Er wordt daardoor tijdens de zwangerschap extra druk uitgeoefend op de bloedvaten in je bekken door de baarmoeder, waardoor de terugstroom van bloed naar je hart wordt afgeremd. De extra druk die je bekken en benen voelen tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot zichtbare spinadertjes of ernstigere spataders.

Tijdens de zwangerschap staat er ook extra druk op de nieren, en wordt het overtollige vocht niet meer zo efficiënt als voorheen afgevoerd. Dit kan leiden tot vochtophopingen, vooral in de voeten, kuiten en polsen. Deze zwellingen, ook zwangerschapsoedeem genoemd, zijn heel onaangenaam.

Ontdek de producten in dit artikel

Toon alle producten

95832_0.JPG

95832 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 35-37

€ 44,90

95835_1.JPG

95835 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 38-40

€ 44,90

95838_0.JPG

95838 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 41-43

€ 44,90

95823_0.JPG

95823 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - MEN - 38-40

€ 44,90

Het risico op spataders en trombose is dus groter tijdens de zwangerschap, maar het dragen van compressiekousen kan deze kwaaltjes vermijden!

Zulke kousen zorgen er namelijk voor dat er (lichte) druk wordt uitgeoefend op de benen, waardoor de aders net minder zullen verwijden. Dit heeft een positieve invloed op de bloeddoorstroming en zal spataders vermijden, aangezien ze zijn gemaakt om de natuurlijke bloedcirculatie te ondersteunen. Het bloed zal daardoor terug naar het hart kunnen lopen in plaats van te blijven hangen in de benen.

Weet je dat spadaders vaak voorkomen in je familie? Denk dan zeker aan een paar compressiekousen tijdens de zwangerschap! Hoe vroeger je er mee begint, hoe beter.

 

Wij geven u graag vrijblijvend advies. Voor meer informatie, maak gerust een afspraak via de website en kom langs in onze winkel.

bauerfeind-venotrain-micro-creme-lifestyle-print_5128_03.jpg
13_04_Badezimmer_0391_130603_CMYK_nurbild_SBA.jpg

Compressiekousen bij Schaeps

Meer dan 2 miljoen Belgen hebben (zonder zwangerschap) last van vaatproblemen: het komt dus vaker voor dan je zou denken! Een correcte en gepaste behandeling is daarom van uiterst belang!

Schaeps heeft een uitgebreid gamma compressiekousen beschikbaar, ideaal om te dragen tijdens de zwangerschap. Hieronder sommen we ze even voor u op:

  • Venotrain Soft
  • Venotrain Business
  • Venotrain Cocoon
  • Venotrain Micro

  • Mediven Travel
  • Mediven Active
  • Mediven for Men
  • Juzo Soft 2001-2002
  • Juzo Energy 2021-2022
  • Juzo Adventure 3521-3522

 

Heb je een voorschrift van een arts verkregen voor compressiekousen of zoek je een preventieve behandeling voor tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met meer dan 30 jaar ervaring staat het Schaeps team klaar voor jou en al jouw vragen! We bieden steeds advies op maat en bekijken samen met jou welke kousen het best passen bij de nodige behandeling. 

Reeds vele jaren is maatwerk onze specialiteit. Graag geven we ook advies over de juiste pasvorm en de correcte draagwijze om je een zo optimaal mogelijk comfort te garanderen. Daarnaast hoeven deze kousen ook zeker niet saai te zijn! Dankzij de uitvoeringen in verschillende kleuren en/of prints, kan je voor elke gelegenheid een fijn paar kousen vinden in ons assortiment.

Meer info nodig? Maak eenvoudig een afspraak via de website.