Waarom compressiekousen dragen tijdens het reizen?

Lifestyle_Juzo_Soft_Travelling_Holiday_4.jpg

Compressiekousen maken deel uit van een gekende behandeling voor vaatproblemen. Het dragen van zulke kousen houdt spataders onder controle, maar kan ook preventief werken.

Travel compressiekousen

Verre reizen kunnen vaatproblemen ook in de hand werken. Door langdurig zitten in het vliegtuig of lang rechtstaan op de trein vermoeilijkt de terugstroom van het bloed naar het hart. De aders kunnen hierdoor afgekneld geraken wat kan leiden tot bloedstolsels en spataders. Wanneer een bloedstolsel een ader volledig afsluit, kunnen we spreken van een trombose wat op lange termijn kan leiden tot ernstige gevolgen zoals bijvoorbeeld een longembolie. Voldoende bewegen is dus een absolute must!

Om de ontwikkeling van trombose en spataders uit de weg te gaan, kan het dragen van compressiekousen voorgesteld worden door de arts. Zowel ter preventie als ter behandeling van eventuele aanwezige symptomen kunnen deze kousen de ontwikkeling van ernstige medische gevolgen minimaliseren. 

Om deze redenen zijn er compressiekousen ontworpen specifiek voor reizen, de zogenaamde travel compressiekousen. Zulke compressiekousen zijn dus speciaal ontwikkeld om de aderen fit te houden tijdens langdurig staan of zitten. Ze zijn gemaakt om de natuurlijke bloedcirculatie te ondersteunen, waardoor het bloed terug naar het hart kan lopen in plaats van te blijven hangen in de benen. Een essentieel iets tijdens het reizen dus! 

 

Onderschat niet wat de impact is van langdurig staan of zitten, zonder beweging, voor de bloedsomloop. Een simpele travel compressiekous kan dit uit de weg gaan en aandoeningen aan de aders vermijden.

Ontdek de producten in dit artikel

Toon alle producten

95832_0.JPG

95832 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 35-37

€ 44,90

95835_1.JPG

95835 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 38-40

€ 44,90

95838_0.JPG

95838 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 41-43

€ 44,90

95823_0.JPG

95823 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - MEN - 38-40

€ 44,90

Waarom compressiekousen dragen tijdens reizen?

Symptomen zoals gezwollen voeten en een zwaar gevoel in de benen tijdens het reizen kunnen allemaal duiden op aandoeningen van de aders

 

Het dragen van compressiekousen kan de vermoeidheid of pijn in de benen tot op een zeker niveau verhelpen. Het dragen van zulke kousen op regelmatige basis zorgt er in de meeste gevallen dan ook voor dat de aanwezige symptomen onder controle kunnen gehouden worden. 


mediven-plus-Vespa-zu-zweit-300dpi.jpg
venotrain_micro_mf13_ruby_flughafen_srgb_4500px_02.jpg

Compressiekousen bij Schaeps

Meer dan 2 miljoen Belgen hebben last van vaatproblemen: het komt dus vaker voor dan je zou denken! Gevolgen hiervan kunnen gaan van spataders tot ernstige trombose. Een correcte en gepaste behandeling is daarom van uiterst belang! 

Schaeps heeft een uitgebreid gamma compressiekousen beschikbaar, ideaal om te dragen tijdens het reizen. Hieronder sommen we ze even voor u op:

  • Venotrain Soft
  • Venotrain Business
  • Venotrain Cocoon
  • Venotrain Micro
  • Mediven Travel
  • Mediven Active
  • Mediven for Men
  • Juzo Soft 2001-2002
  • Juzo Energy 2021-2022
  • Juzo Adventure 3521-3522

Heb je een voorschrift van een arts verkregen voor compressiekousen of zoek je een preventieve behandeling voor tijdens lange reizen bijvoorbeeld? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met meer dan 30 jaar ervaring staat het Schaeps team klaar voor jou en al jouw vragen! We bieden steeds advies op maat en bekijken samen met jou welke kousen het best passen bij de nodige behandeling.  

Reeds vele jaren is maatwerk onze specialiteit. Graag geven we ook advies over de juiste pasvorm en de correcte draagwijze om je een zo optimaal mogelijk comfort te garanderen. Daarnaast hoeven deze kousen ook zeker niet saai te zijn! Dankzij de uitvoeringen in verschillende kleuren en/of prints, kan je voor elke gelegenheid een fijn paar kousen vinden in ons assortiment. 

Meer info nodig? Maak eenvoudig een afspraak via de website!