Wat zijn braces of orthesen?

ScreenShot2015-02-25at10-32-01.png

Braces of Orthesen corrigeren gewrichtsafwijkingen of abnormale beweeglijkheid van gewrichten. Een orthese /brace is een hulpmiddel dat uitwendig gedragen wordt met als doel het ondersteunen of ontlasten van bepaalde lichaamsonderdelen.

Waarom een brace of orthese dragen?

Een brace kan bij sport praktische verbeteringen met zich meebrengen. Bracing is een vaak toegepaste techniek met goede en betrouwbare resultaten. Zij worden ook vaak omschreven als spalken of splints. Deze orthesen, braces of hulpmiddelen kunnen verschillende functies vervullen:

  • Een ontlastende functie, bijvoorbeeld bij herstel of recuperatie
  • Een ondersteunende functie, bijvoorbeeld bij spierverlamming
  • Een ondersteunende en beschermende functie, bijvoorbeeld bij sport
  • Een corrigerende functie, bijvoorbeeld om een afwijkende houding te verbeteren

Statische of dynamische orthese

Orthesen of braces kunnen statisch of dynamisch zijn, zij worden vaak ook als spalken of splints omschreven.

Een statische orthese heeft een vaste correctie, dit houdt in dat een vooraf bepaalde positionering uw lichaamsdeel behouden wordt.

Bij een dynamische orthese is een aanpassing op de initieel vastgestelde correctie mogelijk. De correctie op deze dynamische orthese kan gebeuren door het bijregelen op basis van een verbeterde toestand of op een constante wijze waarbij de orthese bijdraagt tot het actieve herstelproces. Dit kan de gebruiker van deze dynamische orthese een constante uitdaging geven om zichzelf te overtreffen en verder te recupereren

Bf_Fitnesscenter_LumboTrain.jpg
300dpi_AchimedSmall.jpg

Maatwerk of prefab

Bij de keuze van de juiste orthese kan een onderscheid gemaakt worden tussen orthesen op basis van standaardwerk of zogenaamde prefab en deze op basis van maatwerk:

  • Bij orthesen die minder complexe vereisten hebben is het gebruik van standaardwerk of prefab een snelle en goede oplossing. Doordat we beschikken over een uitgebreide voorraad, kunnen we U altijd snel helpen bij de keuze van de juiste brace of orthese
  • Complexere problemen lossen we liever op met behulp van orthesen op basis van maatwerk. Dit biedt ons de mogelijkheid U zo goed mogelijk te helpen en we zorgen er zo voor dat Uw comfort en het beoogde resultaat centraal staan.

Wil u het volledige assortiment braces/ortheses ontdekken?