Pijnlijke benen: Wat kan u eraan doen?

Bauerfeind_Reportage_EK5A9245_sRGB.jpg

Last hebben van pijnlijke benen is iets dat iedereen kan overkomen, van jong tot oud. Mensen met een zittend of stilstaand beroep kampen vaak met pijn in de benen. Een slechte bloedcirculatie kan hiervan de oorzaak zijn.

Deze pijn kan samengaan met een zwaar, vermoeid gevoel in de kuiten, bv na een lange vliegreis, maar aanderzijds kunnen ernstigere problemen ook aan de oorsprong liggen, zoals oa vaatproblemen of trombose. Een van de beste oplossingen om pijnlijke benen te voorkomen is het dragen van een elastische compressiekous. 

Schaeps is reeds 35 jaar gespecialiseerd in Compressiekousen en heeft een zeer ruim assortiment bestaande uit verschillende merken (Bauerfeind, Juzo, Medi, Sigvaris). Schaeps biedt verschillende types van compressiekousen en panty’s aan die zeer discreet zijn en tevens voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden: pijnlijke of vermoeide benen, zwangerschap, sporten, (lange afstand) reizen, vaatproblemen, trombose, etc.

Ontdek de producten in dit artikel

Toon alle producten

95832_0.JPG

95832 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 35-37

€ 44,90

95835_1.JPG

95835 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 38-40

€ 44,90

95838_0.JPG

95838 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - WOMEN - 41-43

€ 44,90

95823_0.JPG

95823 - Bauerfeind

RUN ULTRALIGHT - MEN - 38-40

€ 44,90

Het assortiment is opgebouwd uit verschillende materialen, (trend)kleuren en compressieklassen. Bij de maatname wordt er een uitvoerige analyse gedaan van de benen en wordt er in samenspraak met de  behandelende arts bepaald welk type compressiekous het beste is. Compressiekousen oefenen op bepaalde plaatsen een precies gedefinieerde druk uit. Deze wordt vanaf de enkel tot aan het bovenbeen geleidelijk minder. Het resultaat: verwijding van de aderen wordt tegengegaan, de aderkleppen werken weer beter en de bloedstroom naar het hart wordt verbeterd.

Een correcte manuele of digitale maatname is essentieel om de juiste druk en resultaat te bereiken. Schaeps hecht hier enorm veel belang aan en voert telkens een grondige maatname en analyse uit. Daarenboven geeft Schaeps ook een uitgebreide uitleg over hoe de compressiekousen aangedaan en gedragen moeten worden. De juiste pasvorm wordt tegelijkertijd op deze manier ook nagekeken. Uit de praktijk leren we dat mensen compressiekousen vaak niet willen dragen omdat men ze niet gemakkelijk aankrijgt. Dit hoeft niet zo te zijn, indien de juiste techniek van aandoen gekend is! Een correcte draagwijze is van groot belang om een goed en comfortabel resultaat te bekomen. Schaeps geeft de klant hierover een uitgebreid advies. Zodra men op de hoogte is van deze techniek, draagt men met plezier de kousen.

mediven-plus-Boulespieler-300dpi.jpg
mediven-plus-Vespa-zu-zweit-300dpi.jpg

Wil u meer weten over compressiekousen?